måndag 8 februari 2016

Kommunpaniken del 1-Haninge tvärvänder om HVB hemmet

I dagarna har det varit en del rabalder om det planerade HVB hemmet på en skolgård i Haninge. Jag skrev lite om det här.

Igår meddelade kommunen att man gör helt om och stryker den vettlösa planen på att lägga ett HVB hem på en skolgård. Man hänvisar direkt till den oro som lyfts fram bland folk.

Detta är ett klart bevis på att det faktiskt var oroliga Haningebor som i huvudsak var på mötet och inte 400 tillresta nassar från Dalarna som vänstern försökte få det till. Bra av kommunpolitikerna att backa när det gått lite för fort!

Jag har tidigare skrivit om att det är dags att göra gräsrotsuppror. På riksnivå går det bara att påverka saker var fjärde år och då hoppas att rikspolitikerna inte kör skutan i sank under tiden. På lokal nivå är chansen att påverka större (även fast det kommunala självstyret inskränks kraftigt för tillfället, med benäget bistånd av sk liberaler), då kommunpolitikerna faktiskt träffar sin väljare i mataffären (iaf i mindre kommuner Sthlm mfl är nog körda) och på skolan. I Haninge ser vi att det funkar.

Som jag också skrivit om tidigare råder det total panik i kommunerna och man slänger upp paviljonger till höger och vänster utan eftertanke. Det ska gå fort som tusan helt enkelt.

Jag kommer i ett antal inlägg lyfta fram denna kommunala panik när det gäller att utan tanke slänga upp tillfälliga flyktinganläggningar på olämpliga platser. Jag har hittat ett flertal exempel redan från norr till söder, men tar gärna emot tips på fler.


11 kommentarer:

 1. Ekskogen?

  http://karstabygden.se/Forsta-sidan/Nyheter/ArtMID/552/ArticleID/289/Nu-g246r-vi-allt-f246r-att-stoppa-paviljongerna

  SvaraRadera
 2. Grattis till Haninges befolkning!

  Men som det ser ut måste nästan alla bli förlorare.

  Det finns cirka 1100 gymnasieskolor i Sverige och det totala antalet elever är strax över 300.000. Bara förra året kom det 35.000 ensamkommande, varav nästan alla påstår sig vara i gymnasieålder. Ytterligare 35.000 barn kom som asylsökande, men var inte ensamkommande. Om vi gissar att hälften av dessa är i gymnasieålder får vi totalt över 50.000 nyanlända som ska in i gymnasiet, enbart baserat på skörden från förra året.

  Så vi pratar över 15% av alla elever, alternativt kring 50 nya elever per gymnasieskola.

  Det kommer att bli extremt svårt för någon att undkomma detta. Vill man skydda sina barn bör man lämna landet NU.

  SvaraRadera
 3. Sånt här är så dysfunktionellt, att de i bästa fall bara blir av med jobbet.

  Behöver ett land motborgare som älskar att förstöra skänka bort landet de bor i ? För mig kalls det LANDSFÖRÄDARE

  Borde vi inte ge dom chansen att leka världsmedborgare i södra Jemen eller Pakistan.

  Aschberg vars släkt deltagit i sån skit att Quisling väger lätt på vågen. Han borde få jaga troll i Jemen, där skulle han garanterat hitta dem. Eller ännu enklare släktforska. Trots allt så går han i samma kommunist fotspår som den "röde bankiren"
  http://websrv-cluster-ip8.its.yale.edu/book.asp?isbn=9780300135589

  Schyffert borde få ges möjlighet att tigga kebab + fanta (utan netflix) i Pakistan.

  SvaraRadera
 4. Tips: Göteborgs kommun planerar modulbostäder på tio platser.
  http://bit.ly/1SYCM9j
  Flera av dem på mycket attraktiv mark nära båthamnar, naturreservat, badplatser etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer inlägg om Göteborg lite snare idag.

   Radera
  2. Varför lägger inte Göteborg sina paviljonger på innerstadsskolornas skolgårdar?
   Hvidfeltska, Kungsladugårdsskolan, Karl Johansskolan och Schillerska har gott om plats.
   Varför bussar de inte eleverna från Sjumilaskolan två km över Älvsborgsbron till skolorna i Majorna i st f att köra dem mer än 10 km bort til Torslanda?
   ojdå mycket mp, v och fi där!

   Bo Adolfsson, Mölndal

   Radera
 5. Detta pågår över hela landet, bra att du vill göra en sammanställning.

  Kommunerna börjar få panik och måste skaka fram platser trots att alla befintliga resurser redan är överutnyttjade. Då blir det mindre lämpade platser som återstår.

  I Lund har man nu beslutat att bygga flyktingförläggning på en gymnasieskola. Skolan ska alltså inte läggas ner, utan undervisningsverksamheten ska pågå samtidigt som skolan ska fungera som flyktingboende. Fantastiska möjligheter till spännande möten över kulturgränserna.

  Detta meddelar kommunen endast tre (3!) veckor innan sista datum för synpunkter/överklaganden.

  http://www.lund.se/Medborgare/Kommun--politik/Beslut-och-insyn/Anslagbevis-kungorelser/Kungorelse-Tidsbegransat-bygglov/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Jag har noterat att det ör mkt svårt att få reda på dessa planer i förväg, enda sättet är att läsa beslutsprotokollen, finns möjlighet att klaga är det en tidsfrist efter anslaget. Det dåliga är dock att man ofta verkar försöka mörka vad man ska disk eller besluta om i de kallelser som går ut. Ett tips är att titta på er kommuns fastighetsnämnds agenda. Där måste byggloven för tillfälliga bostäder passera, ev kan man se det redan tidigare i socialnämnden som ofta är lite tidigare involverade rörande mottagning.

   Radera
  2. Snart kommer allt att bli sekretessbelagt!
   Det är tragiskt att den svenska demokratin offras för att leka "humanitär" stormakt.

   Bo Adolfsson, Mölndal

   Radera
  3. Tack för tipset om var man kan leta efter besluten. Tyvärr har den styrande koalitionen S/V/MP/FI i Lund satt i system just det mörkande du varnar för. Senast när ett tillfälligt bygglov för boplats åt EU-tiggare skulle smygas igenom.

   Radera
 6. Som jag ser det kommer detta nästan säkert att innebära en nästan apokalyptisk utveckling.

  Ida, Moa, Kajsa och Alva, som alla är 16 år gamla, ska nu gå i samma klass som Muhammed, Mhamoud och Aamir, alla mellan 20 och 30 år gamla och med alternativ kvinnosyn.

  Överallt! Inga skolor kommer undan. Vi har redan sett att de stänger skolor med för hög andel immigranter. Lösningen kommer att bli att sprida dem och givet antalet måste de ut till varje skola.

  Kommer världens mest feminiserade män, dvs. de helsvenska papporna, att finna sig även i detta? Svaret är väl inte uppenbart, men oavsett vad de gör lär det bli en rent fruktansvärd tragedi. En våldtäktsvåg utan like eller ett rent blodbad, eller kanske både och.

  SvaraRadera