söndag 7 februari 2016

Stor flyktingvåg från Aleppo

De senaste dagarna har vi kunat läsa lite om Aleppo och att Assad med hjälp av Ryssland håller på att nå ett avgörande där. Den stora nyheten i detta är att Aleppo är (var?) Syriens folkrikaste stad med drygt 2 miljoner invånare 2004. 

På twitter har jag sett ögonvittnesrapporter om en massiv flyktingvåg därifrån. I medier skrivs idag om 35 000 pers vid Turkiets gräns. Men det är nog bara början....

Denna utveckling kring Aleppo är en ny företeelse och inget som kunde förutses i Migrationsverkets prognos. Om Turkiet väljer att öppna gränsen mot Syrien kommer troligen flyktingvågen in i Grekland öka markant igen, sen är det ungefär 3v-1 månad innan de når Sverige. Är ni intresserade bör ni alltså hålla lite koll på hur det ser ut på Lesbos de kommande veckorna samt om de tidigare transitländerna på balkan kommer hinna reagera och stänga gränserna. Den berömda dominoeffekten kanske slår till förr än man anat. Det blir även ett test på hur Turkiet kommer agera rörande flyktingar vad gäller deras resa vidare till EU (som betalar Turkiet för att husera dem).

Sverige kommer naturligtvis inte hinna göra något särskilt maa detta utan precis som tidigare blir det avgörande hur transitländerna agerar.

9 kommentarer:

 1. Syrien är en flyktingfabrik som producerar flyktingar i den takt som Putin bestämmer.
  Putins mål är, att med hjälp av flyktingar, destabiliscera EU samt att flytta focus från Ukraina mot den eskalerande flyktingkatastrofen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver Putin det? Han kan annektera östra Ukraina om han vill men har inte råd.

   Radera
  2. Inbillning.
   Putin har en gräns i söder med muslimsk befolkning från krim till Kina i grova drag.
   Klarar han inte att hjälpa Assad som varit en lierad länge så är han rökt och hela Ryssland står på spel...

   Radera
  3. Johan Krüger Haglert10 februari 2016 06:41

   Vilken jävla dynga.
   Skyll på USA som har destabiliserat hela regionen om något.

   ISIS ville ju destabilisera Europa med flyktingar men det sköter ju Sverige så fint själva genom att locka hit varenda jävel i hela arabvärlden.

   Radera
 2. Blir bedrövad över att Lars Wilderäng och andra anglozionister nedvärderar Ryssland som är det enda utomstående land som slåss mot Is, Al Qaida och al Nusraislamisterna. Snart går nog USA in och slåss på IS sida. Hittills har USA och dess anhang Turkiet, Saudi försett Islamisterna med pengar och vapen. Reinfeldt skickade 600 milj sekunder till islamisterna. SVT propagerar dagligen för Islamisterna. Det är för djävligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saudi är den största skurkstaten i regionen enig där, men i storpolitiken en nödvändig allierad pga oljan. Dvs bygg kärnkraft nu!. Ryssland är dock ingen god samarit som slåss mot IS, enda anledningen för dem att agera i Syrien är för att behehålla relationerna med Iran och deras puppet Assad samt att Ryssland gynnas av en fortsatt lågintensiv konflikt i Syrien. Deras huvudsakliga mål i Syrien är inte heller IS utan andra grupper, dock finns det få moderata rebellgrupper, de flesta är olika former av islamister. Man kan också fundera på var islamisterna tar vägen om Assad kör ut dem ur Syrien....

   Radera
 3. Blir bedrövad över att Lars Wilderäng och andra anglozionister nedvärderar Ryssland som är det enda utomstående land som slåss mot Is, Al Qaida och al Nusraislamisterna. Snart går nog USA in och slåss på IS sida. Hittills har USA och dess anhang Turkiet, Saudi försett Islamisterna med pengar och vapen. Reinfeldt skickade 600 milj sekunder till islamisterna. SVT propagerar dagligen för Islamisterna. Det är för djävligt.

  SvaraRadera
 4. Håll ett öga på Österrike! Där händer det grejer!
  Kansler Fayman som tidigare var bundis med Merkel och tillsammans med henne öppnade gränserna i höstas lägger nu nya bud i potten.
  1) Tak för invandringen,vilket i princip redan är nått
  2) Militär hjälp till Makedonien tillsammans med Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern för att stänga Makedoniens gräns så att invandrarna blir kvar i Grekland
  3) De som plockas upp i Egeiska havet skall sändas tillbaka till Turkiet
  4) Österrike har sänt en räkning till EU-kommisionen på 6 mdr kr för flyktingkostnader
  Detta framkom vid EU:s senaste möte med utrikes- och försvarsministrarna.
  Läs gärna Die Welt för att hänga med! Svenska medier är kassa!

  Bo Adolfsson, Mölndal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra lista på åtgärder. Jag såg att Österrike nu också kräver att länder som inte återtar sina egna medborgare som fått avslag på asylansökan, främst Pakistan, Tunisien och Afghanistan, ska bli av med de biståndspengar de får.

   De ska även, med svensk förebild, öka takten i återsändandet men har en mer realistisk bild på 12500 personer per år, upp från 8500/år. Ökande återvisning ska kombineras med ett strypt flyktingmottagande vilket gör projektet hållbart, i motsats till det svenska.

   http://www.thelocal.at/20160204/kurz-threatens-aid-withdrawal-over-repatriation

   http://www.thelocal.at/20160201/austria-to-deport-50000-asylum-seekers-by-2019

   Radera