fredag 5 februari 2016

Vad hände med Ygemans 80000 utvisningar?

Jag skrev lite tidigare om de berömda 80 000 som Ygeman skulle utvisa, av de mediala reaktionerna kunde man nästan tro att Ygeman likt Chuck Norris själv skulle ta samtliga i hampan och slänga ut dem. Det framfördes dock snabbt logistiska tveksamheter kring antalet.

Nu när Migrationsverkets egen prognos kommit kan vi kika lite i vad det tråkiga Myndighetssverige tror om saken.

Som ni ser återvänder hälften självmant, väldigt många går under jorden och Polisen får resten att avhysa med hjälp av kriminalvårdens transportenhet.

Det intressanta med gårdagens prognos är antalet. Var är de 80 000? Migrationsverket gissar på en viss ökning som toppar på runt 33 000, varav 12 000 går under jorden och blir kvar i landet (får man förmoda). Av de 80 000 bidde det alltså 12700 som återvänder självmant och 3700 som Polisen skjutsar ut.


Tabell 19 från Migrationsverkets februariprognos avseende 2016ff nedan.


3 kommentarer:

 1. Gillar ditt sätt att med myndighetens egna siffror ifrågasätta trovärdigheten i ministrars utspel.
  Det jag inte förstår är varför du gör det. Har vi inte journalister i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft en agendadriven mediekår i SE i många år. Tror få minns sin egentliga roll som den tredje "granskande" statsmakten

   Radera
 2. Ygeman får slå en signal till JPATS U.S. Marshalls Service (a.k.a. Con Air) för info hur man transporterar motvilliga passagerare. De fraktar 350000 inom och ut ur USA årligen.

  SvaraRadera