söndag 28 februari 2016

MP vill ta emot 150 000 migranter 2016

Det torde vara uppenbart för de flesta tänkande varelser att dagens politiker och makthavare helt saknar förmågan att tänka längre än näsan räcker. Man saknar också förmågan att göra några som helst analyser av historien.

Det förra har jag skrivit om här under en rubrik jag kallar kvartalspolitism. Det senare har politikerna mest gett prov på rörande säkerhetspolitiken iom slakten av försvarsmakten då det skulle bli fred i vår tid, Ryssland drar sig österut osv. Vilket visade sig vara helt fel. Nu står vi i en agressiv omvärd utan en försvarsmakt vilket bidrar till en förhöjd risk då säkerhetsvakuum alltid fylls av någon.

Nu ger miljöpartiet en enastående exempel på att i samma utspel ge prov på både kvartalspolitism och ett enastående prov på total avsaknad av att kunna göra en konsekvensanalys av historien. Extra anmärkningsvärt är att historien i det här fallet bara är några månader gammal.

MP vill alltså att Sverige ska ta emot samma mängd migranter i år som förra året. Ett år som i det akuta initialskedet höll på att knäcka Migrationsverket och nu i steg två håller på att knäcka flera samhällsfunktioner och som i steg tre kommer sätta hård press på kommunerna gällande bostäder & skola.

Man vill alltså redan i år ta emot ytterligare 150 000 trots att de 160 000 från förra året fortfarande till stor del ligger i Migrationsverkets mottagningssystem och ännu inte börjats slussas ut i kommunerna.

Som varje tänkande människa förstår är detta helt omöjligt. Bara att de emot de 160 000 från förra året är omöjligt såvida man inte drar in stora delar av "välfärden" och accepterar att de hamnar i getton utan skola och utbildning. Att då fylla på med lika många är så katastrofalt dumt så det saknas ord.

Förhoppningsvis kommer MP snart kastas ur regeringen då det är helt uppenbart att de helt saknar all form av förankring i verkligheten. Som bekant har de någon form av illusion om att det finns alternativa verkligheter, men att spela med i deras sjuka fantasier måste sluta nu.

Såg för övrigt idag att SD "rasar" i opinionen. Som väntat går SD ner då M tar deras ståndpunkter en efter en. Vilket är en exakt upprepning av vad som hände Ny Demokrati. Den stora frågan är om de partier som nu gör helt om och tar SDs politik, kommer ha denna som sin politik i överskådlig framtid. Kvartalspolitism ni vet. Det finns väl inget som säger att M kommer fortsätta på den inslagna vägen? Man kanske byter fot igen om någon år. Går det att lita på M? Personligen tror jag att en hel del mkt besvikna fd moderater nu återvänder till partier i ren glädjeyra för att de äntligen börjat inse verkligheten. Men dessa personer kan lika snabbt byta parti igen. Att SD ligger på 17% är f.ö. rätt högt, vem hade trott det för några år sedan.

Man kan också konstatera att KD helt missade tåget vid partiledarbytet. Då hade man chansen att ta den borgerliga ledartröjan gällande migrationsfrågor. Men så blev inte fallet utan man valda en sörja i partitoppen. Och resultatet blev blask och en stadig placering under 4%.

M var däremot "snabba" att vända kappan efter vinden i den fråga som helt dominerar folks samtal, och belönas därefter.
28 kommentarer:

 1. Antagligen vill MP lämna regeringen av egen kraft, via sitt utspel om 150 tusen nya migranter,eller bli utsparkade för att bevara några procent av sin väljarkår?

  SvaraRadera
 2. Obegripligt hur någon kan rösta på dessa pelle-jönsar som Mp är. Det måste vara otroligt skönt att befnna sig i en värld där alla alltid vill gott, talar sanning och gör rätt för sig. Då behövs ingen polis, inget försvar och inga socialbidrag. Alla sådana historier brukar börja med "Det var en gång .....".

  För övrigt verkar det fattas en skylt för de glada språkrören. Skylten borde lyda "Våran politikvärmepanna eldas med dina pengar, för du är väl inte rasist ?"

  SvaraRadera
 3. MP är förstås totalt verklighetsfrånvända, som du skriver. Samtidigt tror jag att dessa utspel är till för att blidka den interna kritiken och för att locka tillbaka de stolpskott som nu gått från MP, till exempelvis V eller Fi, pga regeringens skärpta politik på området.

  I praktiken är det Balkanländerna, Österrike, Grekland, Turkiet och NATO som avgör vad som händer i frågan. Just nu ser det, som väl är, ut som om dessa länder steg för steg håller på att täppa till flyktingrutten norrut. Så länge de gör detta, och Tyskland fortsätter sin öppna armar-politik så lär antalet människor som migrerar ända hit upp att minska. MP vet såklart om detta och det är sålunda "riskfritt" att nu gå ut och vara übergoda igen eftersom deras bluff förmodligen aldrig kommer att synas.

  SvaraRadera
 4. Man kan ju räkna som man vill, med statistik.

  Ett sätt att räkna samman opinionen, är att sammanställa
  samtliga åtta opinionsinstitut som ett (1) värde,
  och redovisar varje ingående månadsvärde som medelvärde av
  de tre tidigare månadernas medelvärde, så slipper man dessa fördummande ögonblicksbilder. Dessa polls mäter:

  - inte skarpt läge, utan väljarnas ögonblicksbilder, just nu, och är
  inte lite valtaktik från väljarnas sida.

  - inte något bra urval, då detta inte längre är görligt med
  telefonintervjuer

  - varierar kraftigt beroende på vem som är uppdragsgivare

  - varierar dessutom beroende av mätmetod.

  Om man sammanställer alla åtta, utom SCB

  -14
  Q4 Q1 Q2 Q3 Q4 Q1

  m 23,8...24,2...24,3...23,7...22,2...23,1
  c .6,2....6,1....6,5....7,0....7,3....7,2
  L 5,7.....5,0....5,0....4,8....5,2....5,7
  K 4,3.....4,1....3,8....3,6....3,7....3,5

  ∑ 40,0...39,3...39,6...39,1...38,4...39,6

  Som synes ser det borgerliga blocket kvartalsvis
  väldigt stabilt ut.

  Moderaterna har hämtat sig lite efter omvändningen under galgen
  Centern går som en raket i frånvaro av Lööf
  Liberalerna ligger misstänkt lågt i debatten och bidar tid.
  L börjar hämta sig efter kampanjen mot Jan Björklund, som kom inifrån, initierad efter DÖ. De som drev den kampanjen, den
  policy-professionella humanitets-stormaktsorinterade falangen inom fp, är efter hösten väldigt tacksamma att de inte petade major Björklund och håller nu tyst, det är alldeles klart :-)

  S.W

  SvaraRadera
 5. " Går det att lita på M?"

  Låt oss grubbla lite på denna komplexa fråga.

  Från 2003 fram till 2015 stod M för i princip samma immigrationspolitik som MP. Man lyckades även att implementera denna och skapade västvärldens i särklass högsta invandring från 3je världen någonsin. Om någon ogillade detta, då var de rasistnazister och M vägrade att ens prata med dem.

  Sen byter man helt åsikt efter 12 långa år och det som var rasistnazistiskt för några månader sen är nu ansvarsfull mittenpolitik. Men detta gäller endast när man pratar om saken, i riksdagen tvärvägrar man att rösta på sina egna nya förslag.

  Vidare utesluter man att samarbeta med folk som man påstår sig ha samma åsikter som, samtidigt som man ska göra allt för att samarbeta med folk som har direkt motsatta åsikter.

  Även en lobotomerad heroinist borde lätt inse det fullständigt absurda i att ens överväga att rösta på ett så renodlat bedrägligt och oärligt parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Utlandssvensk

   Mycket bra nedkokat!

   En narkotikafri femåring fattar detta. Så till nästa fråga..varför har då Sverige så många lobotomerade heroinister?

   Radera
  2. @ 6-10,

   Tack, tack!

   "Så till nästa fråga..varför har då Sverige så många lobotomerade heroinister?"

   Ja du, alla teorier är välkomna! Jag finner det helt obegripligt. Vidare verkar det närmast omöjlig att hitta någon som både öppet står för att rösta på M och är villig att debattera varför. De blir bara vansinniga eller knäpptysta om man ifrågasätter dem. Påminner mycket om en typisk sekt.

   Finns det månne någon modig M väljare som läser dessa rader? Skoningslös förnedring erbjudes till den debattglade!

   Radera
  3. "Finns det månne någon modig M väljare som läser dessa rader? Skoningslös förnedring erbjudes till den debattglade!"

   Haha, utmärkt idé! Det vore faktiskt intressant att höra hur de (ni) resonerar.

   För egen del tycker jag de M-väljare som hoppas på detta påminner om en slagen missbrukarhustru som väljer att stanna kvar i det uselt förhållande istället för att välja en normal, nykter partner "men han är ju rätt snäll när han är nykter, och han har ju lååååvat att allt ska bli så mycket bättre"

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Utlandssvensk1 mars 2016 02:25

   @ 6-10,

   Jaha, det fanns inga villiga debattörer! Det var ju oväntat!

   Kanske sitter den typiska ärkemoderaten tyst i det överbelånade radhuset i Täby och hoppas på att AKB ska frälsa honom med tvångsmässiga utplaceringar av immigranter i alla andra kommuner, så att värdet av just hans radhus ska krypa upp över pantbreven.

   Då skulle ju allt vara bra igen! Knegarna i Degerfors och Norberg skulle få vad de förtjänar och vår hjälte skulle återigen kunna känna sig smart och framgångsrik. Hans ungar kunde fortsätta att gå på den helvita friskolan och få höga låtsasbetyg i några år till. Vem vet, kanske kan det tom bli ytterligare ett jobbskatteavdrag!

   Radera
  6. @ Utlandssvensk

   Ja, det är förvånande..not.

   Det intressanta är att med fördelning till välmående kommuner så kommer fekalierna att nu träffa fläkten. Detta är kommuner med högre kostnadsläge och färre vakanser än avfolkningsbygder som haft asylantmottagning som affärsidé. I riksdagen kan ju AKB & Co fortsätta sitt apspel och snacka varmluft, men i många välmående kommuner styr M och då är det ju lite knepigare..

   Radera
 6. Blockskiljande partier (ur väljarnas synvinkel)

  sd 12,4...14,4...15,7...18,5...20,4...20,7
  mp..7,8....6,8....6,6....6,6....6,3....5,6

  ∑..20,3...21,2...22,4...25,1...26,7...26,3

  Jo, detta block går som en raket, mp till trots
  och nog finns en korrelation som journalisterna blundar för
  den mellan mp och sd, dvs det sker givetvis ingen direkt överströmning, men partierna är ju varandras motpoler, och
  kan jämställas med en lexikal relation, till skillnad från en semantisk, tex

  vit - svart
  fin - ful
  antitasist - rasist
  för - mot
  god - ond

  det är ock inte självklart för väljarna vem som är vem, eftersom verkligheten inte är svart eller vit, utan just svart och vit, dvs grå. Dvs antonymi är till sitt väsen samma sak, dvs en synonym,
  med negationstecken. En likhet till är att bägge dessa partier förfaller vara kollektivistiska, sd företräder en nationell kollektiv klubb, med mp driver en internationell kollektiv klubb, som omfattar alla, dock oklart om detta ska vara med eller utan skattetvång, socialisterna försökte i Sovjet, och det gick inget vidare. S.W

  SvaraRadera
 7. Socialen
  S 29,7...30,4...28,2...26,0...25,3...24,1
  v..6,3....6,0....6,5....6,5....6,6....7,1

  ∑ 36,1...36,4...34,7...32,6...31,9...31,2

  S backar 5 % från historisk låga nivå, i princip
  är flödet till SD varför LO nu börjar skruva på sig,
  man känner sig nog lite grundlurad, alla hakade på MR
  och mps universella rättigheter, och så satt hövdingen
  landet i den sits vi sitter, sedan fick s regeringar med
  firma Romson/Fridolin/Kaplan, där de två förra företräder
  en tämligen verklighetsfrånvänd partielit, och den senare
  företräder Islam, dvs identitetspolitik.

  Socialen + mp
  ...43,9.....43,2...41,3...39,2...38,2...36,8

  Socialen + mp + Fi
  ...46,6 ...45,4 ...43,6...41,3...40,3...38,8

  och trenden ser ut att vara fallande:

  Övriga
  Fi 2,7 2,2 2,2 2,2 2,1 2,0
  ö1,1 0,9 1,1 1,1 0,9 0,9
  ∑ 3,8 3,1 3,4 3,2 3,1 3,0

  Fi ser ut att halka lite, vilket förefaller naturligt.

  S.W

  SvaraRadera
 8. Sammanställning från tre månaders släpande medelvärde
  alla 8 opinioner samlat, exkl SCB.

  ...........Alliansen..Socialen+mp+Fi
  ...........%........ .%......Tot*.....Diff

  -14 q4____40,0.....46,6......86,6....6,6

  -15 q1____39,3.....45,4......84,7....6,1

  -15 q2____39,6.....43,6......83,2....3,9

  -15 q3____39,1.....41,3......80,4....2,2

  -15 q4____38,4.....40,3......78,7....1,9

  -16 q1____39,6.....38,8......78,4...-0,8

  *Mer adekvat är att inte räkna med Fi som tot
  andel av de bägge blicken av "rumsrena röster,
  och fortsätter utvecklingen så kommer mp inte heller
  att anses vara rumsena :-)

  Avräknas Fi från tot går serien från 83,8 ner
  till 76,3 vilket är en betydande nedgång sedan
  valet (mätperioden q4 2014)

  ___________Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  7-klövern: 83,8...82,5...80,9...78,3...76,6...76,3

  SD.........12,4...14,4...15,7...18,5...20,4...20,7

  ∑..........96,3...96,9...96,7...96,8...97,0...97,0

  Detta slår mycket mer än man kan tro, pga hur vi räknar mandat och
  utjämningsmandat, eftersom systemet (jämkade uddatalsmetoden) för maktordningen i Riksdagen premierar stora partier. Dvs i synnerhet s förlorar relativt sett ute i landet. och att kriga om väljare i storstädernas valdistrikt är en helt annan sport. S.W

  SvaraRadera
 9. Däremot bör Fi räknas in i vänsterblocket för att mäta strömmar, mellan blocken, valmanskårens samlade härordning:-

  .....2014....2015........................2016

  ______Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  m....23,8...24,2...24,3...23,7...22,2...23,1

  s....29,7...30,4...28,2...26,0...25,3...24,1

  s+m..53,6...54,5...52,5...49,7...47,5...47,2

  De två stora elefanterna har tappat runt 6 %
  dvs företrädesvis S. Men vad värre, man saknar visst
  numera majoritet tillsammans :-) och detta ser ut att
  bestå, genom att s fastnat i identitetspolitik, från
  att vara ett parti för alla som grupp så blev s ett parti för
  alla inom olika små pyttegrupper, den ena lilla intresseföreningen
  mer kränkt än de andra, och då hände något.

  ______Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  mp....7,8....6,8....6,6....6,6....6,3....5,6

  Vp....6,3....6,0....6,5....6,5....6,6....7,1

  fi....2,7....2,2....2,2....2,2....2,1....2,0
  ---------------------------------------------
  mp+v..14,1...12,8...13,1...13,1...12,9...12,7
  vmpf..16,8...15,0...15,4...15,3...15,0...14,7

  S hjälpryttare har tappat runt 2 % trots att vp
  går framåt, vilket beror på mp, dels för att de
  har rätt hopplösa ministrar, dels för att partiet
  är hopplöst som regeringsparti, mp är ett idealistiskt
  parti för journalister och livsstilsmänniskor om hur
  bra det skulle kunna vara, i ett parallellt universum.

  ______Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  m.......23,8...24,2...24,3...23,7...22,2...23,1

  C+L+K...16,1...15,2...15,3...15,4...16,2...16,4

  ∑.......40,0...39,3...39,6...39,1...38,4...39,6

  S.W

  SvaraRadera
 10. Det småborgerliga blocket ligger rekativt konstant,
  och skrällen är egentligen:

  __________C+Fp+KDS.....m

  1970......37,9.........11,5
  1973......36,3.........14,3 (Bohmanska spelfördelningen)

  1976......36,5.........15,6
  1979......30,0.........20,3

  1982......23,2.........23,6
  1985......26,6.........21,3
  1988......26,4.........18,3 Carlsson regerar

  1991......24,8.........22,9 (NyD äntrar riksdagen)

  1994..... 18,9.........21,9 Mp åter i Riksdagen
  1998......21,6.........22,4 mp vågmästare-->försvarspolitiken ändras
  2002......28,7.........15,3 (valstugereportaget) mp vågmästare-->
  2004 mp+fp+c+vp --> asylprövning i domstol

  2006......22,0.........30,1 (nymoderaterna intar mitten)
  2010......19,2.........26,2 nymoderaterna gör upp med mp
  2014......16,1.........23,3 SD går som en raket.

  Tjänstefel, mittenpartierna c+Fp fick sällskap av KDS 1985 och från 1970 gått från 38 % av valmanskåren till 16,1, det är fan i mig en bedrift. Moderaterna har blivit ett stabilt 20 % parti efter att Gösta Bohman gjorde partiet "allmänborgerligt" och realpolitiskt, dvs pragmatiskt. Sedan fortsatte Adelsohn och Bildt i samma spår, och Lundgren hade ingen lycka, mycket på grund av identitetspolitikens intåg 2002 och fokus på multikulti och feminism (pga av att vänsterpartiet gått bra) Sedan växlade hövdingen upp ett steg till och blev retoriskt sosse, och anammade mps migrations- och försvarspolitik, och vann mycket riktigt framgångar. Kan var det ingen ideologi alls, utan bara pragmatism, att vinna valet, och det gjorde hövdingen, journalisterna fock sas vad de ville :-) politiken anpassas till agendasättarna, och man undvek alla svåra frågor vid opinionsbildning vid valen, och skaffade sig en hel drös frågor att lösa, realt, för nästa generation. Att vinna debatten om flyktingar visste Reinfeldt att han int kunde vinna som moderat, så han intog motsatsen, och då gick han inte att komma åt, det är inte mycket svårare än så med politik.

  Det är otroligt från att Sverige haft 5 partier 1970 i två kammare.
  så har vi numera en kammare med 349 knapptryckare fördelade:


  4....m+L+C+Kd

  2....S+Vp

  1....Mp som är ett migrationsparti + avrustningsparti
  1....Sd är motsatsen
  1....Fi som är mp i rosa skrud

  kommande:
  pensionärspartiet, vänta bara
  piraterna

  S.W

  SvaraRadera
 11. 2014......................................2016
  _________Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  s.......29,7...30,4...28,2...26,0...25,3...24,1

  vmpf....16,8...15,0...15,4...15,3...15,0...14,7
  +------------------------------------------------
  ∑.......46,6...45,4...43,6...41,3...40,3...38,8

  ujujaj, hur tänkte de? så de inge vad som var i
  uppseglande, och trodde man inom s att m skulle
  fortsätta ligga kvar och driva mp politik, när
  mp inte längre är vågmästare?

  Nä, det hade varit tjänstefel, politik går ut
  på att vinna regeringsmakten, då måste man ha
  majoritet, för att regera, och DÖ var rätt korkat,
  byggde på att Reinfeldts mp-politik skulle ligga
  fast, för att blockera bort att väljarna börjar
  prioritera konsekvenserna av en extrem politik,
  som inte var hållbar. Problemet med DÖ, var ju
  prognosen, om det gick som det gick i valet 2010
  och 2014, pga nymoderaternas migrationspolitik,
  så ligger det i farans riktning att tappet fortsatt,
  dvs att sd skulle få närmare 20 % 2018, men det fick
  sd redan slutet 2015. Så den politiska eliten kan inte
  ha haft näsan i verkligheten. Att Hövdingen satsade allt på
  att bli ett större konstellation än s+mp+ var ju alldeles klart, det var därför han triangulerade hårt med migration och försvar
  för att vinna så många röster och så mycket mp-vänliga journalister som möjligt. Problemet bar bara att hela politiken, fungerade att saluföra i Stockholm, men inte i övriga landet, där man sas fått smaka på nymoderaternas medicin 2010 - 2014 genom att de löse hela migrationsproppen, genom att bussa ut människor i byalagen.

  Jämförs hjälpryttarna till elefanterna med varandra:

  ________Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  C+L+K...16,1...15,2...15,3...15,4...16,2...16,4

  vmpf....16,8...15,0...15,4...15,3...15,0...14,7

  Sum.....33,0...30,2...30,6...30,7...31,2...31,1

  jaha, ganska jämt fördelade plågor, svagt bakåt för småpartierna, intresseklubben för marginaliserade...eller vad är det som är mitten numera, (utom vp)

  Hur ser det ut för de tre elefanterna då?

  ________Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1

  m+sd...36,3...38,5...40,1...42,2...42,6....43,9

  s+sd...42,2...44,8...43,9...44,6...45,7....44,8

  Jo, här framgår att m+sd går bra som parhästar ur väljarnas synvinkel, dvs runt 44 % och med rätt slipade knivar, dvs
  starkare stall ministerkandidater, så kan m+sd mycket väl ramla över 50 % 2018, då ändras kartan helt. Sannolikheten dessutom hyfsad, eftesom mp ligger kvar i svampröken, och fp + C inte kommer att svänga avseende migration, (även om de de talar tyst, så kommer integrationsproblemen + statsbudgetkaos, + kaos med övriga politikområden, att göra det svårt att inte ha svar på frågorna.

  De tre stora

  _________Q4_____Q1______Q2_____Q3_____Q4_____Q1
  s+m+sd..66,0....68,9....68,3...68,3...67,9...67,9

  Ganska stabilt, kvalificerad majoritet. S.W

  SvaraRadera
 12. hopplöst, men inte omöjligt, att bilda regering med 175 mandat:

  Hypotetiskt 2018:

  M 79
  C 26
  L 26
  KD 17

  Borgen 148

  saknas 27 mandat, se mp
  med mp saknas 7 mandat

  MP 20
  SD 78
  Sum 98

  Detta är ingen konstellation, utan vågmästarpartiblocket.


  S 79
  V 24
  vänster 103

  Svamp 123

  saknas 52 mandat, se C+L ger 2*26 = 52 mandat

  Vilket skulle vara en skräll, men inget som har verklighetsförankring.

  Det kommer alltså under inga omständigheter gå att bilda regering för S med mp, med nuvarande opinion.

  Om man då avslutningsvis summerar de bägge små hjälpryttarblocken och jämför med SD perioden q4 2014 dvs valet 2014 till Q1 2016, så framgår det ganska tydligt.... SD har inte tappat rejält, hur gärna journalister, redaktioner och rubruksättare än vill, så ser inte siffrorna ut så, de små borgerliga partierna i mitten går svagt fram, för en historisk bottennotering, och är alltså totalt uträknade som politisk primus motor, sedan går mp + vp + Fi bakåt ca 2 % och sedan går SD från att inte ha varit i närheten av Riksdagen före 2010 till att bli ett av Sveriges tre största partier, och detta hade aldrig hänt utan journalister som inte riktigt hänger med på konskevkensanalys, just genom att ständigt beakta konsekvensen av sitt nyhetsförmedlande, så blev det precis tvärt om, eftersom man dolde väljarnas vardag.

  C+L+K...16,1...15,2...15,3...15,4...16,2...16,4

  vmpf....16,8...15,0...15,4...15,3...15,0...14,7

  SD......12,4...14,4...15,7...18,5...20,4...20,7

  SUM.....45,4....44,6...46,4...49,2...51,6...51,9


  Där ser man...smååartierna + SD är större än s+m


  Jämmerdalen är därtill att den totala kakan
  att fördela rösten inom den"rumsrena partierna
  minskar samt att det är relativt jämt mellan
  blocken även om Fi ej medräknas, MEN

  Det är s som tappar mest, och man regerar med
  en kvarnsten runt halsen, som inte har bra
  ministrar och som inte har stöd från sina
  gräsrötter.

  Alla som trumpetar ut att SD rasar....missar lite
  att partiet inte fanns med i Riksdagen 2006, och
  fick sin näring vid valet 2010, då hövdingen valde
  att göra upp med mp, (logiskt) för att få sitta kvar
  och regera, och att SD sedan gick som en raket 2014.

  Detta ska man inte glömma, de större dragen. Att SD nu
  ligger u surrar runt 20 % är egentligen ofattbart osannolik,
  om det inte är så att väljarna, trots skuldbeläggningen,
  kunde så några alternativ.

  När de etablerade nu bitit huvudet av skammen, och stängt gränsen, vilket inte ens sd förfäktade vid valet, är är frågan om väljarna ser etablissemanget som trävärdiga och om de lyckas skapa ekonomiskt välstånd, fan trot. S.W

  SvaraRadera
 13. Varför ställer sig ingen frågan varför folk flyr hit och gör något åt saken? Människor flyr från krig (självklart finns lycksökare också). Vore inte bästa att satsa allt på att försöka få ett slut på konflikten så snabbt som möjligt? På så sätt hade folk sluppit fly. När Frankrike bad om hjälp för att bekämpa IS svarade regeringen med att ställa upp med ett "rejält militärt bidrag". Stödpaketet ligger på 40 miljoner. 40 miljoner i militära sammanhang är ingenting! Om det nu blir av överhuvudtaget... Frankrike måste vara extremt besvikna och islamisterna jubla åt Sveriges feghet. Så istället för att försöka få ett slut kriget satsar vår regeringen istället på att låta kriget fortgå och få folket hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Sverige saknar helt och hållet medel och metoder för att stoppa ett krig, vare sig det rör sig om inom landet eller i Syrien.

   Angående Mp:
   En bekant i Malmö brukar ställa en viss fråga när han skall anställa folk: "Hur många gånger behövde du bränna dig på spisen?" Jag misstänker att Mp skulle misslyckas med den frågan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  2. Menar inte att Sverige har resurser för att stoppa krig. Alla känner ju till vår nedrustning och försvarsbudget. Tycker ändå det är synd när Frankrike ber om JAS plan att man inte visar den solidariteten att hjälpa till med något vi kan. Vill man ha mindre invandring är det kanske i den ändan man ska börja. För övrigt var det ett roligt begrepp din bekant använder vid anställningsintervju.

   Radera
 14. Så din inställning är att vi först ska stoppa alla krig innan vi kan minska invandringen? Inte att vi, till exempel, kan börja arbeta med temporära uppehållstillstånd, anpassa mottagandet efter mottaganderesurser och, framför allt, anpassa mottagandet så att det svenska samhällsskicket kan fortleva så som majoriteten av de svenska medborgarna önskar?

  Är du en sådan person som inte tänker följa trafikreglerna för än alla andra gör det?

  Vänligen
  Sam Ask

  SvaraRadera
 15. MPs inställning kommer snart att ställas på sin spets, Balkanländerna/Österrikes nya giv med begränsat antal asylsökande och tillåtna transiteringar har redan börjat få stora följder i Grekland när migranströmmarna abrupt hejdas. 25 000 migranter befinner sig i Grekland och de volymerna ökar snabbt. Makedonien har redan i princip stängt gränsen för Afghaner och granskar Syrier och Irakier hårdare, vilket gör att migrantantalet snabbt byggs upp i Grekland, runt 50 - 70 000 redan nästa månad.

  Frågan är nu när, inte om, de första försöken att forcera gränserna med våld kommer. Med de dagsaktuella inflödestalen till Grekland kan det handla om veckor innan den första organiserade masstormningen av en gränsövergång, och ett par månader innan den första väpnade attacken. Vapen och sprängmedel flödar redan fritt in i Europa från Mellanöstern genom de obefintliga gränskontrollen i Grekland. På Balkan finns också stor tillgång på vapen.

  Hur kommer den svenska opinionen påverkas av att stora migrantströmmar återigen når Sverige som ett direkt resultat av att migranter med våld brutit sig igenom gränsposteringar? Kommer de svensk/danska gränskontrollerna också att attackeras om flödet blir för stort?

  SvaraRadera
 16. Dick Erixon idag :-)

  Mervyn King i Sunday Telegraph

  "The eurozone is doomed"

  Mervyn King - förre chefen för Bank of England menar att
  Euron är dödsdömd och kommer att krascha vid nästa kris.

  “Det kommer att leda till inte bara ekonomiska
  utan också politiska kriser”

  “Valutaunionen har skapat en konflikt mellan
  centrala eliter i EU å ena sidan och demokratins
  kraft inom nationerna å den andra. Detta är en
  extremt farlig situation.”

  Tyskland och eurozonen måste inse fakta. De länder
  i syd som inte hänger med i konkurrensen kan bara
  skapa välstånd igen genom att eurozonen bryts upp"

  “förödande åtstramningar, fortsatt massarbetslöshet”
  “skuldberg som växer i all evighet”
  kan endast undvikas genom att överge euron.

  Frågan är då nr ästa kris inträffar....
  ska vi tippa på efter den brittiska folkomröstningen...

  http://erixon.com/blogg/2016/03/brittisk-riksbankchef-eurozonen-kommer-krascha/

  Alltså, Euon + flyktingskrisen skapar explosivitet, och
  i demokratier så röstar människor för förändring eller rösta
  med fötterna, eller både ock. Spänningarna inom EU och spänningar inom enskilda EU-länder, mellan etablerade befolkningar och marginaliserade grupper, företrädesvis flyktingar, migranter och utsocknes ger grunden för populistiska partier, och så ska det vara i en demokrati, för vi är väl alla demokrater... eller hur?

  Våra eliter, läs DÖ, kan bara lösa detta genom en politisk union, där folk och fä ge upp än mer av sin nationella suveränitet och underkasta Bryssels dikterade Kalle Anka-demokrati. Det kan bara leda till en folkligt uppror.

  Hur svårt ska det vara att förstå det mest fundamentala.
  Euron är bra för några, och drar fullständigt undan mattan
  för de länder som redan från början hade sämre konkurrens-
  förmåga, resten löser man med lån, sedan ska lånen borgas
  av den länder som det går bra för, möjligen även Finland :-)

  Dvs väljarna ska betala notan, eftersom Piigs-zonen, eller bigpiss-zonen aldrig kommer att betala tillbaka, då finns
  det bara en väg, federation.

  Men det är inte federation väljarna har röstat för,
  att ge upp sin nationella rådighet --> rekyl, populism
  i alla länder som inte har etablerade partier som kan fånga
  upp detta. Moderaterna har svängt några grader avs flyktingar,
  men inte i grunden om EG, som blev EU som är på väg mot United states of Europa. Morsning och goodbye. S.W

  SvaraRadera
 17. Som korrelerade exempel:

  ________________q4-14__q1-15__q2_____q3______q4___q1-16___medel

  ................val____DÖ____vårbud__Duvemål_kaos__???

  S+SD............42,2...44,8...43,9...44,6...45,7...44,8___44,3

  S+MP+SD.........50,0...51,6...50,5...51,2...52,0...50,4___50,9

  Svmp+SD.........56,3...57,6...57,1...57,7...58,6...57,5___57,5

  Fi**Svamp+SD....59,0...59,8...59,3...59,9...60,7...59,5___59,7

  Fi**Svömp+SD....60,1...60,7...60,4...60,9...61,6...60,4...60,7

  Nu är ju detta ett snitt för varje kvartal, där varje enskild månad per kvartal, i sin tur är ett medelvärde för tre månaders eftersläpning, så siffrorna ljuger lite. DÖ påverkade inte väljarna direkt i januari, men väl i kvartal två, vid vårbudgeten, som alltså slog igenom q3 samtidigt som det var Kristina från Duvemåla i Brygghuset. Flyktingstoppet och alla panikåtgärder slår väl inte igenom i statistiken förrän q1 2016, när det börjar klarna vad EU och regeringen pysslat med. Så opinionen för SD verkar ligga lite på vänt, hur S ska klara av att återta väljare övergår de flestas fattningsförmåga, eftersom detta ska göras med ord, då det förväntas bli fortsatta nedskärningar + lån, vilket undergräver förtroendet för statsfinanserna. Ska bli intressant att höra om borgarna kverulerar, avseende budet-tak och hur man ska klara krona för krona.

  Det är alltså inget märkligt, summan av eländet är konstant.
  För rörelsen, man ingen som helst rörelsemarginal.
  Adderas SD till vilken kombination som helst av det
  som inte är alliansen så ser det:

  stadigt stabilt stenstadigt illa ut,

  vänstern ligger i bärvåg när SDs adderas,
  och knaprar inte alls på alliansen, alla fel
  och brister och bakfyllan efter hövdingens sorti
  till trots. Lille Göran som kom ut som PR-konsult.

  FP som likt en gammal uttjänt boxare,
  rest sig upp på 9,5 , groggy och börjat ragla
  stappla runt och första jabba lite, innan några
  försök till luftsvingar utdelas i ringen. Så
  sakteliga börjar hitta balansen för den sista
  matchen mot EU-stjärnorna mot en troskyldig Åkesson,
  som med förnumstig uppsyn förklarar, vad var det
  jag sa, jag försökte tala om för er medans tid var
  att det inte fungerar, att dela ut medlemskap i klubben,
  till alla som vill, och förvänta sig att medlemmarna stannar
  och betalar medlemsavgiften, utan att få några förmåner
  tillbaka. Detta gäller inte bara Sverige, utan hela EU,
  Sverige är största nettobidragsgivare av skattemedel, och överlägset störtsta mottagre av flyktingar per capita, och detta kostar,
  (i vart fall opinionsmässigt och det faktum att det är tack vare
  Sveriges migrationspolitik, tex Stockholmsprogrammet, som i praktiken
  stjälpt hela Schengen, kombinationen av

  Europas mest generösa välfärdssystem
  Europas mest öppna gränser
  Europas mest kravlösa mönstring,
  i stort sätt alla får PUT direkt,
  Europas mest högrustande signalpolitik
  Europas mest mest verklighetsfrånvända EU-politiska perspektiv,
  där de levde i tron att EU skulle göra som Sverige....

  lever man inte i en egentillverkad önskedröm då,
  ngn slags självupptagenhet? S.W

  SvaraRadera
 18. mp har naturligtvis lagt grunden,
  men även fp, C och nymoderaterna
  och naturligtvis Mona och Bommersvikfalangen
  inom S + hbtq-högern inom ung vänster som
  tog över under Ohly.

  Lööf blivit mammaledig och njuter av de sista åren
  med Svensk välfärd, den hon med ett nyfrälst belåtet
  leende vill demontera för att få svängrum för
  alla tillströmmande män med alternativ genus-
  teoretisk grundsyn avseende könsmaktsordningen
  som trots allt måste försörjas. Just nu snabbutreder
  regeringen i expressfart nya regler för kommunal
  upphandling av tjänster för att utbilda alla
  "nyanlända" (utan att det finns personal), som
  inte platsar i vanlig skola, så det är ett helt
  nytt näringssegment under uppseglande. Sist
  det var sådan express i en statlig utredning
  var Scientologerna. Nu trummar man ihop kvick-fix
  lösningar, där lösningen är marknaden, och regler
  för offentlig upphandling. Det begriper ju var enda
  tänkande människa, att alla dessa unga män,utan vidare
  utbildning, inte kan sättas i vanlig skola, de ligger inte
  bara efter med språket, minst sagt, de ligger efter med det
  mesta kunskapsmässigt, och till detta klansamhällets genus-
  teoretiska syn på kvinnor :-) Jojomen, detta blir minst ett
  Indiskt reptrick för utbildningsdepartementet att lösa, med
  en departementschef som kanske inte riktigt inser konsekvensen
  av ytterligare 150 000 män(iskor) även i år. Tänk om ngn skulle intervjua Fridolin, om volymerna, vem ska utbilda? Vem ska utbilda de som ska utbilda? Alla vuxna män, som är klassificerad som barn, kan ju inte börja i årskurs ett, och de måste starta från nära noll.
  Suck, samma fråga bör ställas till hemmafru Lööf, hur tänkte ni?

  Vilka är det som ska ro, och vilka ska betala de som ror?

  Till detta TTIP, när det går upp för somliga
  vad det går ut på, handla i all ära, men detta
  är i princip löst, det handlar om juridik och
  immaterialrätt/upphovsrätt, rätten till tankar
  och rätten till eget verk, utan att drabbas av
  ekonomisk ruin, som Håkan Lantz. Den lille entreprenören
  kommer att bli rätt chanslös, om allt ska in i
  patenträtten. Det är en Kafkavärld i sig, där
  rätt stavas kapital.

  Att ge upp medborgarnas rätt till rättslig
  prövning i nationella parlament, folksuveränitets-
  principen inkluderar domstolsväsendet som överlåts
  till dagtingande med tvistemål i hybriddomstolar,
  utöver EU-domstolen. Detta kan rekylera, i övriga
  Europa, även om Sverige ligger efter i debatten där
  sedan i princip mp slutat med kritiken.
  Kvar finns vp och sd. S.W

  SvaraRadera
 19. Om S+hela vänstern = konstant, så är väl alliansen dito utan SD?
  Allt går att bevisa med statistik :-)

  ________________q4-14__q1-15__q2_____q3______q4____q1-16___medel

  m...............23,8...24,2...24,3...23,7...22,2...23,1....23,6
  C................6,2....6,1....6,5....7,0....7,3....7,2.....6,7
  Fp/L.............5,7....5,0....5,0....4,8....5,2....5,7.....5,2
  Kd...............4,3....4,1....3,8....3,6....3,7....3,5.....3,8

  SUM.............40,0...39,3...39,6....39,1...38,4...39,6...39,3
  C+L+KD..........16,1...15,2...15,3....15,4...16,2...16,4...15,8

  Av detta följer att de små borgerliga (marginaliserade) mittenpartierna, som förr utgjorde slussen för strömningar
  mellan blocken, inte är några slussar, tillknäppta, tre
  amigos, i en (1) väldigt snärjd ringhörna.

  Slussen föreföll ett tag, inför valet, vara mp,
  men nu är det förkylt även där, partiet krymper
  och man börjar göra rovdrift inne i sin ideologiska kärna.

  Hela partikansliet + riksdagskansliet anställda på R
  och nya arbetsskygga lollor och lattjolajbangrabbar
  på partikanslierna, med borättslån.

  Mp är inte heller en sluss/flykt, för väljare som börjar
  ana att det osar katt. Vänta bara tills mp ska öppna en
  bankakut :-) då blir det drag under galoscherna, med
  de gröna ideologerna.

  så C, FP, KD och mp har krympt till en hård
  kärna av frälsta, och förefaller ha svårt att dra till sig
  marginalväljare. S blöder, lite till vp och mest till SD,
  och hur LO ska hantera detta, verkligheten, för deras medlemmar
  blir en utmaning. Lägre löner, högre skatt, alternativt bidrag, å hej och hå. S.W

  SvaraRadera
 20. Nymoderaterna har tappat förvånansvärt lite, och det beror
  sannolikt på att väljarna inte har så många alternativ...
  Det är här Borgerlig framtid kommer in, så länge nymoderaterna
  håller fast vi den kurs de har, och KD inte lyckas fånga upp
  gammelmoderater eller nymoderata fd sossar så kan det inte
  hända så mycket, dvs flödet över till SD är förhindrat,
  tills vidare. Frågan är mer om det nu kommer en liten ekonomisk
  finansiell ruptur, som följs av malström, och det fortsätter
  att strömma hit unga män, med uppfattningen att Sverige är ett
  välfärdsmecka, så kanske de kommer att bli lite besvikna,
  utan foder biter hästen.

  Om pensionerna nu riskerar att urholkas ännu mer,
  så blir det ett pensionärsuppror, sedan fortgående
  utanförskapsuppror, och så medelklassuppror, när det
  visar sig att man måste spara på alla förmåner som i
  första hand gynnar arbetar- och medelklasskvinnor,
  bidrag, vab, föräldrapenning, sjukpenning etc.

  Det går det nu bra för kvinnorna, en lite grupp
  som¨börjar göra insteg som chefer inom statlig
  och kommunal förvaltning, så kan PS med flera
  hålla liv i drömmen ännu ett tag, det jämställda
  samhället, jämställt för akademiker dvs, i arbetar-
  kollektivet blir det nog lite si och så med löneut-
  vecklingen. Tänk när kvinnorna upptäcker att pengarna
  strömmar från välfärdsmodellen, övergripande tidgare
  från män till kvinnor i kraft av högre löner och
  högre andel förvärvsarbetande, total tid i livet,
  där det plötsligt börjar framgå att det är företrädesvis
  blir att pengarna omfördelas till utlänska män, med
  en annorlunda genusteorretisk grundsyn, det där synen
  ändrar man inte på, genom ett några power-pointpresentationer:-)

  Det där, vänta bara, kommer synas i opinionen.
  Kvinnor är bara generellt sätt, mer oroliga för
  skam, vad ska andra tycka, men takt med tid
  och debatt, kommer kvinnorna hitta argument,
  alltså arbetarklass, så att de ror hem dilemmat
  inte det etiska, utan det krassa, hur man ska
  slippa skämmas för att man inte röstar vänster.

  Det där ingen enkel soppa att hantera, nya kadrar
  av kvinnliga högavlönade chefer inom kommunal ochs tatlig välfärdsindustri, fler policys och mindre ingenjörslösningar.
  För mer penningar att fördela, har inte någon, bara ord.

  När välfärden börjar bli föremål för svångrem + högre skatter,
  kan även större grupper a kvinnor börja fundera på nyfeminismen,
  marschen mot låglönesamhället kan starta, när får vi se den första
  murarsnäckan? Det kan alltså finnas grogrund för fortsatt överströmning till SD, i grupper som inte tillhör vita förhatliga hetrosexuella män :-)

  Just nu förbereder/bereder mp + vissa grupper inom S en parkeringsrevolution i Stockholm :-)

  Man ska kraftigt höja p-avgifter, förbjuda parkering, strypa allt som går, det finns krafter inom delar av de vanliga gråsossrna som stretar mot, och slaget avgörs i trafiknämnden, där kohandlarna ska göra upp. Är nu s smarta, så är det inte osannolikt att deta går att vinkla till en favör för övre medelklass :-) dvs det blir lättare för de som har råd, att ta sig fram i stan, och ett helvete för alla ensamstående morsor, och de är inte få. heja heja, i slutändan handlar det om människor vardag, och inte ett smack tramsig PR. Man kan inte äta ord, enbart handling räknas när det är förkylt, dock ska misstron för tomma ord inte underskattas, dock, det hörs inte särskilt många tunnor i etern, och ännu färre skramlar. S.W

  SvaraRadera