fredag 26 februari 2016

Flyktingbåten en bluff?

Helt oväntat.....dyker det idag upp uppgifter om att bakom det kryssningsfartyg som Migrationsverket har hyrt, lurar hala fiskar.

Det rör sig om en Norsk familj med en lång historia av tveksamma affärer bakom sig. Som alltid när det är stora pengar i omlopp drar det till sig lycksökare som av en slump går under jorden när det uppdagas brister.

AB har idag ett reportage om att personerna bakom Ocean Gala företaget, har flera tveksamma affärer bakom sig.

Det är väl ingen oäven gissning att Migrationsverket tog det lägsta budet. Om det längsta budet visar sig vara en bluff och Migrationsverket redan betalat ett litet förskott återstår att se.

Det skulle inte förvåna mig om det blir pannkaka av alltihopa och skattebetalarna återigen får stå och titta på någon som varit naiv och slarvat bort skattemiljoner.

Migrationsindustrin drar åt sig bedragare i sällan skådad omfattning. Inte särskilt konstigt då det är stora pengar och dålig eller obefintlig kontroll på resultat. En lång rad rapporter har kommit om kriminella som driver HVB hem etc.

Nu ser vi kanske en ännu större blåsning i form av ett norskättat Nigeriabrev till Migrationsverket.

Den inkompetens som ges utrymme att flöda i Sverige av idag är skrämmande. Jag antar att det är ett utslag av att allas åsikt eller tanke är lika bra, oavsett hur idiotisk den är.

Skepp åhoj!

2 kommentarer:

 1. Ha-ha-ha hela vägen till banken.

  SvaraRadera
 2. Angående "flyktingbåten" är följande debatt med Hanif Bali från 2012 av intresse:

  https://www.youtube.com/watch?v=RUbIWAcVXO0

  Visst är lite roligt att Hanif i den debatten pratar om att de ”ensamkommande” MÅSTE tryckas in i alla kommuner för man kan ju inte ”bygga en flotte i Östersjön”. Men nu, fyra år senare, gör vi både och, dvs sätter ensamkommande både i alla kommuner och hyr in världens största flotte för att packa in fler.

  Samtidigt har Hanif själv nu helt bytt åsikt i frågan och tycker som hans motståndare från 2012, Björn Söder. Men likväl vill han inte samarbeta med SD!

  Det hade helt enkelt varit omöjligt att hitta på något liknande, men sån är den svenska verkligheten. Kafka är besegrad!

  SvaraRadera