tisdag 16 februari 2016

Kommunpanik del 8 - Österåker

I min inläggsserie om kommunpaniken har jag hitintills beskrivit kommuner som bockar och ber när staten beordrar dem att städa upp i den havererade migrationspolitiken.

Jag har efterlyst lite ryggrad och trots från kommunerna. Vissa små tendenser börjar synas.

Vi går hårt ut med Österåkers kommun. Där är de fd migrationsextremisterna Nya M i kommunledningen, men det verkar nu som att man öppnat sitt hjärta såpass mkt så det blivit fullt och man efterlyser nu lite försiktigt några kvinnor, då det verkar vara män som vällt in i kommunen. Hur en jämn könsfördelning skulle kunna gå till övergår mitt förstånd då en överväldigande majoritet av de som kommer till Sverige är just män (32 522 av totalt 35 369 dvs 92%).

I Österåker har man 320 pers inskrivna i Migrationsverkets system. Av de ensamkommande är 3 av 139 kvinnor/flickor.

I Österåker planerar man dock, som duktiga små idioter, att öppna ett HVB hem för ensamkommande (i privat regi) i närheten av en skola och ett äldreboende.

Jag förmodar att kommunalrådet blir utesluten ur moderaterna om hon skulle våga säga ifrån helt och hållet (om hon nu ens vill det). Det hela kanske bara är ett spel för de egna väljarna då jag förmodar att det knorras en del om planerna på ett HVB hem bredvid en skola.

I Brevet till Migrationsverket vill man få en dos flickor/kvinnor för att fylla ytterligare ett nytt boende man planerar bredvid sporthallen. Det kommer dock inte bli så då 92% av de som kommer är män, varför även det boendet kommer fyllas av män.12 kommentarer:

 1. Jag var faktiskt inblandad i en del debatter med en M politiker, Mary Jensen, i just den kommunen inför valet 2010. Det var rent lyriskt tungomålstalande om Baaaaarnen.

  Så här skrev hon då:

  "Det handlar om barnen

  De ensamkommande barnen kommer hit på olika premisser det vet man. Men oavsett så är det fortfarande barn som har upplevt saker som vi aldrig har varit i närheten av, och kanske just av den anledningen inte riktigt förstår. När jag hör människor berätta om hur barnen beräknande kommer hit bara för att deras familjer också ska få komma hit och leva på socialbidrag och hur de fuskar och bluffar och det ena med det andra kan jag må lite illa. Det är till syvende och sist människor som vill ha ett drägligt liv det handlar om. Vi borde kunna erbjuda det här, på vissa premisser. Men den människosyn som flyktingar framkallar hos enskilda är förfärande. Visst finns det problem, men såna är till för att lösas. Det är liksom Pia Kinhult säger - självklart att vi måste ta hand om barnen. "

  http://minamoderatakarameller.blogspot.ch/2009/11/vellinge-vellinge.html

  Och Pia Kinhult, som M tanten höll med, hon sa så här:

  "Det måste vara en självklarhet för alla att hjälpa till och ta hand om ensamkommande barn. Dessa barn är offer för omständigheter som de inte själva kan ta ansvar för. De hamnar i kläm i en cynisk och hård värld som inte överhuvudtaget bryr sig. Tar vi inte detta ansvar nu så blir kanske efterorden samma som för de som inte ville ta hand om flyktingar under världskriget. Eller hjälpa frihetstörstande människor bakom järnridån under en tid som nu ligger bakom oss. Barn är aldrig skyldiga."

  http://kinhult.se/?p=1194

  Vidare stod Mary Jensen helt bakom den gamla partisekreteraren för M, Kent Persson, när denne skrev:

  "För mig som moderat är det alldeles självklart att stå upp för alla människors lika värde och rättigheter. Jag tycker vi ska ha en generös flykting- och invandrarpolitik. Sverige är ett rikt land som har råd att ta emot människor från andra länder som behöver en fristad. Att de väljer att komma hit berikar dessutom vårt land.

  Givetvis är det så att mångfald är bättre än enfald. Ett land eller en kommun som väljer att isolera sig mot sin omvärld och som väljer att inte vilja vara solidariska är ett land eller en kommun utan framtid."

  "Det viktigaste är dock sakfrågan. Dessa barn är i behov av att få en bra och trygg uppväxt. Sverige kan ge dem det. Sverige kan ge dessa barn en framtid fylld av drömmar och livslust istället för mardrömmar och elände. Alla kommuner kan ta emot barnen. Det handlar bara om politisk vilja. Tobias Billström, ansvarig minister för frågan, har arbetat hårt för att fler kommuner ska ta sitt ansvar. Jag hoppas innerligen att han når framgång."

  http://www.svd.se/artikel_3794651

  Säng, Bäddad. LIGG!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Vet du, om du inte skrivit att breven var från (de ständigt nyaste) moderaterna, så hade jag gissat på Mp eller V, eller möjligen C. Utan kunskap, utan insikt, utan visdom, men istället ett rejält känslohaveri.

   Med lite litteraturvetenskap i bakgrunden hittar jag också följande:
   "...barn som har upplevt saker som vi aldrig har varit i närheten av, och kanske just av den anledningen inte riktigt förstår."
   " Tar vi inte detta ansvar nu så blir kanske efterorden samma som för de som inte ville ta hand om flyktingar under världskriget."
   "...stå upp för alla människors lika värde och rättigheter."
   "Att de väljer att komma hit berikar dessutom vårt land."
   "...mångfald är bättre än enfald."

   Känns inte flosklerna igen, så säg? Undrar hur många väljare som inte tänker på att det inte är av en slump ett stort antal makthavare (eller vilken generell grupp som helst) börjar använda liknande fraser och formuleringar ungefär samtidigt. Jag har glömt terminologin för vad det heter när narrativa idéer planteras på detta vis, men det luktar av Schlingman lång väg.

   Att du orkar spara tocket nys som dessa personer kväkt ur sig! förhoppningsvis får framtida svenska historieskrivare möjlighet att nämna dig och andra som sett till att sprida kunskap om den politiska adelns folkförräderi, såväl som folkets lättja och vägran att rösta med vettet. istället för med känslor. Tack för det.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
  2. @ Rikard,

   Det var mycket vänligt sagt, angående mina insatser. Tack! Men jag är en feg stackare som lämnade landet för länge sen, så några omnämnanden förtjänar jag absolut inte. Däremot gav min flytt mig möjligheten att debattera friskt utan att behöva frukta repressalier, något som var få svenska dissidenter förunnat.

   "om du inte skrivit att breven var från (de ständigt nyaste) moderaterna, så hade jag gissat på Mp eller V, eller möjligen C."

   Jo, många tror det. Men faktum är att en av de absoluta grundpelarna när nya M bildades 2003 var ett närmast hysteriskt stöd för mångkultur och massimmigration. Skillnaden mot MP var obefintlig och man samarbetade friskt med det partiet angående migrationsfrågor hela vägen. Många är väldigt upprörda över uppgörelsen 2011, men det är närmast obegripligt.

   Redan under Persson gick MP och alliansen ihop för att fälla regeringen angående invandring från de nya EU länderna, Sen fortsatte man med en stor och riktigt katastrofal uppgörelse 2008 om "arbetskraftsinvandring" från 3je världen. Vidare gick Reinfeldt och Björklund ut extremt tydligt redan ett år innan valet 2010 och sa att man skulle söka samarbete med MP om man inte fick majoritet och detta upprepades sen många gånger i valrörelsen.

   Sen skriker folk som stuckna grisar när alliansen gör exakt det som de har sagt att de ska göra! För övrigt hade uppgörelsen 2011 nästan ingen betydelse. Politiken ändrades helt marginellt och Sveriges andel av världens asylsökande var helt stabil för och efter.

   Katastrofen var att välja in Reinfeldt 2006!

   Radera
 2. Vilka idioter,snart vill man lika som talibanerna säga, håll käften till dessa fruntimmer!

  SvaraRadera
 3. @ Utlandssvensk

  Fin floskelkavalkad som du sparat. Det härliga med nätet är ju att även sånt som raderas när vindarna vänder finns sparat till eftervärlden.

  De politiker som skapat denna situation tillhör de minst lämpade att reda upp den, förstås. De borde veta hut och bara avgå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ 6-10,

   Tack, tack!

   Samma M-tant la upp en post nu för några dagar sen där hon skriver som att hon inte har haft något alls med det här med ensamkommande att göra och nu måste man minsann ändra reglerna.

   http://minamoderatakarameller.blogspot.ch/2016/02/lage-att-andra-pa-reglerna-for.html

   Väldigt många gamla M politiker håller på så här. "Stödja invandring? Vem, jag? Nä, det har jag aldrig gjort." Så låter det nu, efter 10 år av fanatiskt stöd för massiv immigration!

   Vi får inte låta dessa figurer komma undan! Ställ dem till svars!

   Radera
  2. Bra grävt, jag har tidigare haft några inlägg om vad folk sagt förr och nu. Ett oändligt hål att ösa ur då antalet kappvändande hycklande politiker är lika talrika som antalet migranter.

   Radera
  3. "Bra grävt"

   Tack! Du gräver ju betydligt bättre och mer än jag, så det tar jag som högsta betyg!

   Fast det blir ju lättare när man har upplevt det. Jag debatterade verkligen med många allianspolitiker inför valet 2010. Men det är väldigt synd att Kent Persson, han som skrev SvD artikeln jag länkade till, har tagit bort sin blogg. Den mannen var en direkt fradgatuggande mångkulturfanatiker och han var partisekreterare i M!

   Radera
 4. I dag gick de ut med följande:

  "Vi bygger hem för ensamkommande flickor

  Jag är medveten om att de flesta asylsökande ensamkommande barn är pojkar och det är en fråga som tydligare borde diskuteras på nationell nivå. Men det är inget vi kan styra på lokal nivå. Jag menar att Österåker är lämpat för att ta emot flickor. Vi har till exempel ett fantastiskt föreningsliv att erbjuda. Och vi skulle vilja göra ett boende för flickor här hos oss.

  För att uppnå en jämnare könsfördelning och anamma ett jämställdhetsperspektiv även i mottagandet av nyanlända, har jag till Migrationsverket framställt en begäran om att ensamkommande flickor anvisas till Österåkers kommun.

  Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande Österåker"

  http://moderaterna.net/blog/2016/02/16/vi-bygger-hem-for-ensamkommande-flickor/

  Frågan blir väl vilka kommuner M anser är "lämpade" att ta emot pojkarna. Degerfors? Arboga? Norberg?

  Bonnhålorna är ju trots allt redan förstörda och det bor ju bara hjärndöda förlorare där, så lite mer skit kan de väl ta.

  Fast den här gången lär det inte gå! Nu är det dags att ta en rejäl tugga av den "shit sandwich" som man har tryckt ner i halsen på andra samtidigt som man har gapflabbat åt deras problem att svälja.

  Mycket Nöje önskar jag alla M-väljare i Österåker!

  http://www.valresultatet.se/Valresultat/Kommun/Stockholms_lan/Osterakers_kommun/Riksdagsvalet_2014

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det var det där öppna brevet jag saxade in ovan, som också fick min söklampa att kika närmare på Österåker.

   Radera
 5. Om vi låter dessa kräk komma undan bli det aldrig bättre. De är förbannade kulturmarxister under moderat täckmantel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ RB,

   Det fanns aldrig någon "täckmantel", nya M var helt öppna kulturmarxister från dag 1.

   2003-10-24
   ”Tove Lifvendahl var den som startade revolten mot den gamla moderatledningen”
   ”hon är stolt över partiets liberalisering av flykting- och invandringspolitiken. ”

   http://www.dn.se/nyheter/politik/ideer-och-politik-hor-ihop/

   28 okt, 2003
   ”Vi måste acceptera att människor vill bo i Sverige utan att känna sig svenska”
   ””Vi kan överge svenskheten som mål för integrationen”

   http://www.svd.se/fran-svenskhet-till-delaktighet_115851

   Radera