lördag 6 februari 2016

Hänsynslösa kommunpolitiker i migrationskrisens spår

Svartmåla de oroliga

Igår var det ett "reportage" i DN om att ett möte angående byggnationen av ett HVB hem för ensamkommande i Haninge hade spårat ur. DN murveln var inte där själv utan har pratat med avdelningschefen för socialförvaltningen. En person som alltså har varit delaktig i utformningen av förslaget som det skulle informeras om.

Jag var inte där själv och har ingen aning om vad som hände och om det var provokatörer från extremister där som inte berörs av bygget (vilket har hänt på liknande möten förut).

Det jag däremot kan konstatera är att hela vinklingen i reportaget från början var att det var onda rasister och en mobb där. Nu verkar reportaget ha uppdaterats där man nämner att en del tyckte det inte var några större konstigheter, utan folk som hade frågor, om än lite ilskna, på kommunens agerande.

Man kan tro att frågan rörde kommunens mottagning av flyktingar, men icke! Det rörde lämpligheten i att lägga ett HVB hem för ensamkommande en skolgård. Ja ni läste rätt, PÅ en skolgård. Om man inte legat i dvala vet man att det INTE är lämpligt. Naturligtvis går det oftast bra, men rapporterna om våld och mord på HVB hem för ensamkommande går inte att negligera.

Att föräldrar som har barn på skolan känner en oro inför ett liknande projekt är inte konstigt. Det vore snarare väldigt märkligt om man inte kände oro. MEN som allt som rör migration så dras snabbt rasiststämpeln fram och media samt debattörer försöker vrida frågan till att det bara var provokatörer där. Jag fick själv debattera den frågan på twitter mot Daniel Wikander (som fö är en mkt trevlig och resonabel person, trots att han är socialist ;) ) på Ordfront. Ja det kanske var provokatörer där, men det påverkar på intet sätt den legitima oro som föräldrarna känner. Vet hut kulturmarxistiska tröttmössor, ni bidrar till polariseringen i landet genom att försöka skrämma folk till tystnad!

Kommunal panik

En ytterliga intressant sak med denna händelse är att detta påvisar den panik som finns i kommunerna. Nu skall det byggas paviljonger snabbt som fan var fan som helst. Kommuninvånarnas väl och ve är underordnat. Man verkar helt ha missat att flera partier gjort helt om i migrationsfrågan, det är förfarande den store ledarens politik som genomdrivs i kommunerna (som iofs de flesta röstade på i valet, men de förstod nog inte konsekvenserna i förlängningen).

Många kommunpolitiker kommer nog få se sig om efter nya jobb efter nästa val.

Det skulle inte förvåna mig om handläggningen i kommunerna rörande dessa stora investeringar bryter mot förvaltningslagen. Om du berörs överklaga till Förvaltningsrätten (se här om inlägg rörande detta)!


Vet du om liknande hantering i någon kommun, lämna gärna en kommentar nedan då jag håller på att samla ihop information kring detta och kommuner samt ansvariga skall få sin byk luftad i en ny inläggsserie. 


Röntgenbild på valfritt kommunalråd


10 kommentarer:

 1. ". Naturligtvis går det oftast bra, men rapporterna om våld och mord på HVB hem för ensamkommande går inte att negligera."

  Har du några som helst belägg för att det oftast går bra?????

  Det låter som ett av alla dessa rena påhitt som tenderar att uppfattas som sanning om tillräckligt många upprepar dem tillräckligt ofta.

  Nu vet vi inte säkert, eftersom polisen friskt 291 stämplar allt, men om man ser på antalet HVB hem och jämför med antalet 291or verkar det djupt osannolikt att det "går bra" på något av dem. Att det skulle "gå bra" på "de allra flesta" är uppenbarligen helt omöjligt.

  "det är förfarande den store ledarens politik som genomdrivs i kommunerna (som iofs de flesta röstade på i valet, men de förstod nog inte konsekvenserna i förlängningen)."

  Ja, både 2010 och 2014 stod hela sjuklövern upp och förklarade EXTREMT tydligt att prioritet nummer 1 för dem var fortsatt massinvandring och mångkultur. Det var helt omöjligt att missa om man hade någon kontakt med svenska medier.

  Nu har folk fått vad de röstade på!

  Säng. Bäddad. Ligg!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som du gjorde jag ett överslag på antalet HVB hem och bråken. Kod 291 är ju mkt mer än hvb hemmen. Men om det är 5,10, 30 eller 45% med bråk är oväsentligt. Finns risk ska det ej ligga nära barn.

   Radera
 2. Här är ett liknande fall:

  http://www.nsd.se/nyheter/delar-av-gymnasieskolan-blir-hvb-hem-9837722.aspx

  Men spelar det verkligen någon roll? "Flyktingbarnen" kommer väl att gå i skolorna oavsett om förläggningarna byggs i direkt anslutning eller ej? Det kanske tom är bättre att de ligger där, så blir det färre "flyktingbarn" som rör sig ute i samhället?

  SvaraRadera
 3. Tillbakakaka.

  Det är härligt att läsa om dessa bekymrade icke-nyfascister som till 87% röstat FÖR just detta, att Sverige skall erbjudas till envar som önskar bosätta sig här.

  Detta har Reinfeldt inte hymlat om, ni har i Haninge haft alla möjligheter att sätta stopp för det, men ni valde att låta sociopaten hållas.

  Hur tänkte ni i Haninge? Trodde ni att "någon annan" skulle få eländet i knät och att ert röstande bara skulle vara ett gratis poserande utan konsekvenser?

  Humor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går fort i hockey!

   http://mobil.nsd.se/nyheter/overkalix/politikerna-tvarvander-om-hvb-hemmet-9844870.aspx

   Radera
  2. Komiskt (eller tragiskt) att C,V och Mp ingår i den styrande koalitionen där.

   Radera
  3. Bulls Eye!

   /cpc

   Radera
 4. "Hur tänkte ni i Haninge? Trodde ni att "någon annan" skulle få eländet i knät och att ert röstande bara skulle vara ett gratis poserande utan konsekvenser?"

  Jag tror att det där är delvis orättvist mot just Haninge. Det är en ganska "normal" svensk kommun, dominerad av vanliga knegare och de har haft rejält med "utanförskap" där länge. Om jag minns rätt var det en av mycket få kommuner där man röstade in ND för många år sen.

  Men både vad gäller moderaterna i de "finare" kommunerna i Storstockholm och rödingarna (FI, MP, V) i innerstaden har du helt rätt, dvs. de utgick från att bara andra skulle drabbas. Och så länge det var fallet tog de stort nöje i att hånfullt dela ut rasist- och förlorarstämpel till de som drabbades.

  Nu vill de dock alla att gränsen ska stängas! Själv upplever jag en direkt skamlig skadeglädje varje gång jag ser att dessa figurer ska utsättas för "berikning".

  SvaraRadera
 5. Hej.

  En av fördelarna med att bo i ett mångkulturellt område är invånarnas benägenhet att protestera mot dylika infall utanför gängse metoder (rösta för en politik och sedan gnälla när den genomförs). Den lokala ordningsmakten är inte bara lierad med starka liberala ekonomiska krafter, utan ser med tämligen sträng blick på den eller de som praktiserar fel variant av fredens religion, eller antastar fel grupps flickor. Med liberal ekonomi menar jag att affärsidkare löser sina mellanhavanden helt utan inblandning av staten; det är ju den liberala drömmen om jag förstår Reinfeldtare, Centerpartister och Frihetsfrontare rätt.

  Fast sådana vill ju inte bo här. Fö har 'utlandssvensk sagt det bäst: Säng. Bäddad. Ligg.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. L'Oreal because "they" are worth it

  "skilda vägar" =)
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XdSsJQ-fvOU#t=17

  skatteåterbäring
  https://www.youtube.com/watch?v=PGtmL7-kHZw


  Kanske börjar det bli dags att skicka alla dessa godhetsfjantar till de länder de så gärna vill gulla med.. behöver vi människor som hatar sitt land ?

  SvaraRadera