torsdag 25 februari 2016

Flyktingdomino

Som jag skrivit många gånger tidigare kommer vi se en dominoeffekt av skärpa migratåtgärder i Europa. På mötet i Österrike där hycklarna, som tidigare var så storsinta och lät alla flyktingar transitera genom deras länder, på flyktingrutten hade möte var Grekland inte bjudna. Man hyser tydligen noll förtroende för Grekland och dess populistiska vänsterregering. Grekland har ju de facto varit inkörsporten i EU och inte gjort ett skit åt saken. Nu när gränsbommarna smäller ned norrut börjar man anan oråd och Tsirpas gal i högan sky och kallar hem ambassadören. Som ni alla vet är dock runda ord inget vidare när det gäller att hantera reella problem. Vilket vi kan se här hemma i Sverige också.

Det verkar nu alltså luta allt mer åt att Grekland kommer sitta med Svarte Petter i migrantdominot. Omfördelningara de talar om är skrattretande, då det knappt skapar på ytan gällande volymen av migranter.

Jag tror Tsirpas kommer få det rätt jobbigt inrikespolitiskt när migrantvågen inte kan fortsätta norrut längre. Grekland har ju föga att erbjuda så det är inte otroligt att strömmen över medelhavet kommer minska eller kanske vända tillbaka, om det blir stopp i Makedonien. Återstår att se var Turkiet låter flyktingarna åka då. Färja över bosboren kanske?


9 kommentarer:

 1. Vad hindrar Grekland att säga upp flyktingkonventionen och stänga sin gräns.militär har man ju trots en prekär ekonomi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vad hindrar Grekland att säga upp flyktingkonventionen och stänga sin gräns"

   I praktiken ingenting.

   Radera
 2. "Återstår att se var Turkiet låter flyktingarna åka då. Färja över bosboren kanske?"

  Jag kräver att den historiska Karl XII rutten återupprättas! Bevisligen tog han sig från Sverige och kom till Turkiet som flykting. Det är vår plikt att tillåta obegränsat flöde åt andra hållet.

  Vidare erhöll Kalle dussin mycket generösa bidrag under sin vistelse, vilket tydligt visar att sann humanism inte är något nytt men samtidigt endast en av alla ädla saker som har sitt ursprung inom Islam.

  Tänk dessutom på att vi inte hade haft några kåldolmar om inte ottomanerna hade haft en sån generös asylpolitik! Vem vet, om Sverige släpper in tillräcklig många nu kanske man om hundra år äter pytt i panna i Ankara! Vore inte detta den slutliga segern för mångkulturen!

  PS
  Eftersom jag har varit motståndare till massimmigration och mångkultur så länge klarar jag bara av att vara i opposition till alla andra i Sverige. När dessa nu byter åsikt tvingas även jag att anpassa mig!
  DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bender låg i det Osmanska rikets norra del, i nuvarande Transnistrien/Moldavien. Den historian kan inte upprepas....

   Radera
  2. Vafalls! Märker du ord, du genomonda högerextremist!

   Att använda dylika härskartekniker fungerar inte på mig! Den asylsökande, dvs. i detta fall Karl XII, hade möjligen Bender som ankomstkommun. Vidare kan det ha varit så att det osmanska migrationsverket inte fick ut honom till permanentboende i ett mer centralt läge pga. överbeläggning MEN detta har ingen relevans, ty Kalle vidrörde turkisk mark och blev därmed en turk! Så det så!


   Radera
 3. Hej.

  Grekland kommer som steg ett, som alltid, att söka utöva utpressning gentemot resten av EU. Om det misslyckas kommer man troligen att aktivt slussa invasionsstyrkorna vidare mot Tyskland och Italien. Att med våld tvinga tillbaka invaderande stammar till Asien kommer varken att försökas på allvar, eller lyckas ens symboliskt.

  Efter detta, när Greklands grannländer tvingas försöka hålla tätt (vilket kommer att misslyckas då invasionen inte kommer att mattas, utan att öka) kommer Italien, södra Frankrike, Malta och Korsika samt Spanien att ställas i 'Grekisk parterre', och även de kräva ekonomisk kompensation. Oavsett om och hur mycket som betalas ut kommer det att både vara och anses otillräckligt, varvid även denna front kollapsar.

  Ett destabiliserat Europa möjliggör dels revansch (från deras sida sett) för islams länder och folk, vilka aldrig kunnat acceptera tanken att deras religion och kultur är det som hämmat deras teknologiska och civilisatoriska utveckling de senaste femhundra åren. Mycket bekvämare att skylla på judar, kristna och i moderna tid västerländsk ockupation (med utgångspunkt ur orientalens motsvarighet till 'Mein Kampf': 'Orientalism' av Edward Said).

  För Turkiets och Rysslands del är det ett win/win-läge oavsett hur Europas stater agerar: auktoritärt och hårdhänt med nyvaknad nationalism rättfärdigar den Turkiska och Ryska hållningen, samt gör att man kan avväpna alla moraliska argument i förväg. Eftergiftspolitik som nu sker krossar Europa civilisatorisk, militärt och ekonomiskt för all framtid, och möjliggör ekonomisk och social dominans från rysk och turkisk sida; något som från dessa håll ses som naturligt efter nittonhundratalets vurmande för allt amerikanskt och brittiskt.

  Även någon sorts folklig resning med fördrivning av illegala invandrare, lycksökande parasiter, samhällsomstörtande muslimer med mera kostar Europa så mycket resurser och kapital (politiskt, socialt och ekonomiskt) att Turkiet och Ryssland står som vinnare både på lång och kort sikt. De bägge har allt att tjäna på att skapa och upprätthålla ett Europa i konstant kris då detta medför att de kan förhandla om naturresurser ur ett styrkeläge, och inte som tidigare ur ett för dem förnedrande underläge.

  Om Europa trots allt lyckas rädda sig från den muslimska aggressionen och invasionen ännu en gång kommer det att ta över ett århundrade att komma ikapp, om det ens är möjligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fransmän och Italienare har nog lite mer stake än vad du förutsätter. Tyskland är lika sjukt politisk korrekt och kulturmarxistiskt som Sverige, men kommer invällarna inte dit så kommer de kanske inte klaga allt för högt?

   Radera
  2. Jag tror, när alla andra alternativ är verkningslösa, att det kommer massutrotningsläger. Vilka hamnar i lägren?

   Radera
  3. Hej.

   Inte frågan om huruvida Frankrike och Italiens ledning ser det nödvändiga i att försvara gränsen. Med vilka medel kommer man att göra detta?

   Så länge alternativet att skicka vidare människor till Storbritannien, Sverige och Tyskland finns, så kommer detta att ske. Vad skall Italien och Frankrike göra om det kommer uppemot tiotusen/vecka, och man vet att det inte går att skicka vidare?

   Vare sig vi talar om ett enskilt Europeiskt land med allmän välfärd, eller Europa som kontinent, eller superstaten EU, är detta slutet. Jag ser bara tre huvudalternativ: deportationer och eskalerande våld, sponsrat från muslimska stater då dessa skulle använda samma retorik som under Jugoslavienkriget, eller krossade välfärdsstater och i förlängningen krossade national/folkstater där endast EU erbjuder hopp om räddning i form av superstat, eller ett tillstånd liknande MENA/Främre Orienten, med eviga småkrig som aldrig dör ut och aldrig når ett avgörande.

   Jag tror inte att italienska och franska fartyg kommer att skjuta skarpt mot smugglarfartygen, eller bogsera tillbaka dessa till Nordafrika och slå ur botten väl folk är iland? Och alla de lycksökare som redan kommit? Känns inte sannolikt för mig att diverse staters militär kommer att ställa upp dessa tio i bredd och helt sonika marschera en mänsklig flod över gränsen till Turkiet, eller ombord på fartyg för dumpning i Palestina eller annat MENA-område.

   Och utan att ta till sådana metoder finns ingen lösning, men en sådan lösning vinner du inga val med, så den riskerar demokratins död, och även öppen konflikt med EU:s styrande klass.

   Det är ett stilrent spel; att slå motståndaren via dennes värderingar. Frågan är om några av Europas ledare känner igen taktiken, från Gyllene Hordens dagar?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera