tisdag 9 februari 2016

Göran Greider -Sverige kan ta emot 38 000 flyktingar

Igår skickade Göran Greider ut denna tweet nedan. I kommentarerna hyllades han för sin empati av den vanliga massan med migrationsextremister.

Men vad är det han säger egentligen. 2 miljoner låter ju som väldigt många.

Låt oss bryta ned vad han säger.

2"/500"= ger fyra promille. EU borde alltså kunna ta emot ett tillskott om 4 promille sin egen befolkning enligt Göran.

För Sveriges del innebär detta.
9,5"*0,004=38 000

38 000 låter som något helt annat än de 70-140 tusen som Migrationsverket riktar in sig på. Det är nämligen så att Göran har insett att om staten lägger 300-400 miljarder på den initiala mottagningen de kommande fem åren, kan alla hans "arbetare" glömma fördelningspolitik i någon större omfattning. Detta torde vara ett känt faktum för gamla sortens sossar och Göran har nog insett vilka som borde ha första tjing på folkhemmets resurser. Att han sedan i god socialistisk anda kräver att alla EU-länder skall göra på samma sätt är en annan fråga.


5 kommentarer:

 1. Ryssarna med sina Gulag ( ännu i bruk?) borde i vart fall kunna visa oss outvecklade västerlänningar hur man hanterar folk.
  Åsa Linderborg på Aftonbladet är säkert den första att lära oss.

  SvaraRadera
 2. Fast han skriver inte att de ska fördelas jämnt inom unionen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 140 teckens förbannelse, vill minnas att GG gett uttryck för denna tanke tidigare.

   Radera
 3. I Sverige pratas det mycket om det här med att fördela jämt och att fler länder måste börja ta ansvar. Som jag ser det är det just vad andra länderna gör. Det kan man knappast säga om Sverige och Tyskland. Att trycka in så många människor som möjligt och låta sitt eget land haverera är inte att ta ansvar!

  SvaraRadera
 4. Jag har inget att skriva till Greider. Han har, som många andra,inte förstått att rätta munnen efter matsäcken. Han har inte sett den magra skörden, den korta kärleken, trots sina resor i norra Dalarna. Han har inte förstått Ginnungagapet mellan Sverige och "Sverige" norr om Dalälven. Jag ska ge dig ett råd Greider. Hugg mer ved och skit i Twitter.

  SvaraRadera