måndag 22 februari 2016

Norge förbereder krislag vid svensk asylkollaps

I Norge verkar man förbereda sig på att den svenska/EUs asylhantering havererar och vill i förebyggande syfte ha en lag där man helt sonika avvisar asylsökande vid gränsen. Oavsett hur mkt asylskäl de kan tänkas ha.

Det verkar som att Norge ser till de egna medborgarna i första hand, som varje normalt land borde göra.....12 kommentarer:

 1. Vi kan väl ge en kort ams-utbildning till den miljon unga män som kommit (eller kommer) att inte ta vägen in till norge utan springa över skogen när kollapsen kommer?

  SvaraRadera
 2. Det är smart att förbereda sig på att EUs (och Sveriges) asylhantering havererar.
  Själv har jag tyckt att det är så konstigt att den svenska regeringen har en sämre planeringsförmåga än min guldhamster. (Han är iaf tillräckligt smart att dra in en nöt i sitt bo så att han kan ta sig ett litet snacks när han vaknar).
  Regeringen har gått ut i världen och lovat ett bra liv utan förpliktelser till alla som kommer hit - och då kommer folk!?! (Som därmed även bevisar att de är smartare än hamstrar.)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Intressant. Moderaterna i Sverige (och SD, vad jag förstår) förordar ju direktavvisning av dem som saknar giltiga pass/visum - även av dem söker asyl - vid gränsen till Danmark, Tyskland osv. Såvitt jag förstår är innebörden densamma av den lag Norge vill förbereda.

  I grunden innebär nog både M:s och det norska förslaget att man inte längre följer flyktingkonventionen. Jag hoppas inte man låter detta hindra ett införande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alliansens strategi är att Moderaterna ska fiska SD-väljare. Men det är Annies invandringspolitik M-topparna vill ha efter valet.

   M:s 180 sväng är en ren bluff och de kommer förmodligen också lyckas att lura väljarna rakt upp på läktaren.

   Radera
  2. "Moderaterna i Sverige (och SD, vad jag förstår) förordar ju direktavvisning av dem som saknar giltiga pass/visum - även av dem söker asyl - vid gränsen"

   Så gör många länder sen länge. I Schweiz var det till och med en nationell folkomröstning om den frågan för 10-15 år sen och det blev JA, varefter systemet infördes och fungerade.

   "Såvitt jag förstår är innebörden densamma av den lag Norge vill förbereda."

   Så förstod inte jag det, det var betydligt hårdare.

   Radera
  3. Till Utlandssvensk: Såhär skriver M på sin hemsida: "Sverige behöver en tillfällig paus i flyktingmottagandet. Det betyder att den som kommer till Sverige för att söka asyl från ett annat säkert EU-land, såsom Danmark eller Tyskland, som huvudregel ska nekas inresa (direktavvisning). Med förslaget respekteras FN:s flyktingkonvention."

   Visst kan man utifrån M:s tidigare beteende undra om de menar allvar. Och detta med tilllfällig paus, och att det inte skulle strida mot flyktingkonventionen, är illavarslande, såklart. Men ändå; de vill göra direktavvisningar, rimligen inkl det blod, svett och tårar som kommer att uppkomma på Lernacken och i färjelägena.

   Radera
  4. "Visst kan man utifrån M:s tidigare beteende undra om de menar allvar."

   Att rösta på M för att man vill ha färre asylanter är ungefär lika begåvat som att rösta på V för att man vill ha lägre skatter. Om folk gör detta är de IDIOTER och i ett fungerande samhälle skulle god man utses åt dem.

   Radera
 5. Jo, men Sverige har ju förespeglat människor PUT, vilket innebär att man kan låna till flykten på krita, och då blev det sas affärer på riktigt med flyktingindustrin, indirekt var tom svenska banker med, ala som kom hot fikc ett bankkonto och kunde börja skicka pengar.

  När detta med PUT försvinner/minskas, så kommer man försöka ta sig till Norge eller Finland, så det handlar om risk, finansiell, för smugglarna, om de som flyr inte får några ekonomiska medel, ens under utredningstiden, utan matkuponger, så upphör så klart näringen.
  Det är organiserad brottslighet, och Sverige har fortfarande kvar de mest förnämliga villkoren, det gäller bara att ta sig hit. Just nu ökar priset lite på resan, men inför våren kommer det att ta fart, så länge det finns en affär, pengar att tjäna, som kommer detta att bestå, det är ju självklart, armodet ute i världen är stort, och med internet, har man upptäckt mänskliga rättigheter, gäller alla i hela världen, i synnerhet i Sverige. Det är lått att peka finger, men det är ganska enkelt, den svena vänstern + mp + fp + kd har kunnar ha högst svansföring i hela världen avseende MR, eftersom vi legat avigt till,s amma sak med USA, de tär bara mexare som klarar gränsen, med näppe, sedan kan man hålla hög svansföring. Ni gäller inte den regeln, inte efter Schengen, och det tog bara ett tag innan entreprenörsandan fick upp farten, uppgörelsen med mp, satte stopp för att åtgärda problemet vid källan, varför man fick börja bussa ut människor i landsbygden och nu är sas flyktingvägarna öppnade, och det finns stora enklaver av män(niskor) som är etablerade, så det kommer mera. Det rakar nog inte i höjden förrän efter sommaren, men det kommer mera. Det utvecklar sig sas till en parodi, i att veta, men inte kunna åtgärda, eftersom man inte har någon vilja, förrän man måste, de är lite likt narkomaner. Nu gäller det att hålla örnkoll vice statsministern, om vederbörande går att få tag på, hur tänkte ni, hur blev det, vad ska ni göra åt saken, vem har ansvar?
  S.W

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Det intressanta blir agerandet när människor helt sonika klipper hål i stängsel, vadar över vattendrag, smiter in via båt och taxi med flera metoder.

  Vare sig man förespråkar helt eller delvis stängd/kontrollerad gräns bör man fråga sig vad man anser vaktmanskapet skall ha befogenhet att göra för att förhindra intrång. Får vakten skjuta? För att omhänderta en våldsam person om denna är ensam krävs fyra vakter. Vad skall man göra om man vid omhändertagande riskerar att överspringas av en mobb?

  Om en gräns, vare sig det är din ytterdörr eller en nationsgräns inte förvaras med våld när angrepp sker kan man lika gärna strunta i kontroll. Samförstånd är en kulturellt betingad egenskap - alla människor är inte svenskar, vill inte vara svenskar och anser inte att svenska värderingar är något att ha.

  Så vad gör du, när du står vakt? Skulle du kunna skjuta? Om du inte kan, kan du begära att 'nånannan' skall göra det åt dig?

  Sverige och svenskarna har glömt att fred och välstånd vilar på våld och samförstånd.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ Rikard,

   "Det intressanta blir agerandet när människor helt sonika klipper hål i stängsel, vadar över vattendrag, smiter in via båt och taxi med flera metoder."

   Man bör, förutom en välbevakad yttre gräns, även ha system för att upptäcka och lagföra folk som lyckas smita in. Återigen är detta inte svårt eller dyrt och andra länder har sen länge fungerande lösningar.

   I Schweiz finns t.ex en myndighet som heter "innevånarkontroll" som sysslar med just detta. Vidare är polisen helt oblyg med "ethnic profiling" och stoppar och kontrollerar alla som verkar misstänkta. Kortfattat kan man säga att det är extremt svårt att bo här om man inte har tillstånd.

   Radera
  2. Hej.

   Det är detta som är så svårt att förklara både för journalister och politiker, och deras anhängare (om vilka termen 'Arnstadianer' säger det mesta).

   Om jag har till uppgift att stoppa folk, måste jag ha befogenheter att stoppa folk. Det är för svårt för våra härskare att förstå - istället resonerar man utifrån hur man tycker att det borde vara.

   Jag undrar hur länge Schweiz kan hålla emot trycket från EUSSR?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera