torsdag 4 februari 2016

Migrationsverkets nya prognos

Idag släpptes Migrationsverkets prognos P2-16, dvs februariprognosen. För ett år sedan gissade man totalt fel i sin februariprognos, varför man är väldigt svävande på målet i denna prognos.

Man betonar att alla räknealternativen är lika sannolika.

Precis som jag skrivit flera gånger här på bloggen är främst Turkiets men även andra länders agerande vid sin gräns, den viktigaste faktorn avseende migrationsströmmen. Även migrationsverket skriver samma sak. Lev och lär murvlar och andra som ylat om våra id-kontroller.

Huvudscenariot är det på 100 000 flyktingar. Vad EU flaggan gör där har jag ingen aning om, bilden är från Migrationsverkets rapport. Kanske vill man hinta om att alla kommer från ett säkert EU land innan de sätter foten här? Flyr för sina liv vet ni....

Som alla vet är kostnaderna stora för migrationshaveriet. Hur stora kan man delvis se om man läser de sammanlagda utgiftsposterna i rapporten. Redan nu har jag på twitter sett felaktiga rapporter från bl.a. TT där man enbart rapporterar delar av nedanstående.

Prognosen enligt scenario B är alltså 326 miljarder för tiden 2016-2020. Till detta kommer ökad kostnad för kommuner och landsting, viss omfördelning finns med nedan. Men ex ryker kommunbidraget efter 2 år.

Under post 1:6 ser ni att migrationsadvokaterna fyller sina fickor med nära en halv miljard om året....konstigt att de är för öppna gränser....ingen nämnd ingen glömd.
Kom ihåg att ingen scenario var mer troligt än något annat. Det kan alltså lika gärna bli A nedan. Då talar vi om 415 miljarder 2016-2020


Slutligen tycker jag migrationsverkets prognoser är bra. Man hymlar inte om kostnaderna eller om vilka åtgärder som har effekt på flyktingströmmen. I prognoserna ovan ingår också att de lagda lagförslagen genomförs avseende anknytningsinvandring etc.

Personligen tror jag inte på scenario A. Av den enkla anledningen att länderna mellan oss flyktingländerna kommer stänga sina gränser för att inte bli sittande med svartepetter. De länder som tidigare varit transitländer kommer inte våga gambla och hoppas att alla får resa in i nästa land. Sen faller såklart ett stort ansvar på Turkiet och dess gräns mot Grekland, återstår att se om Erdogan håller vad han får betalt för av EU.

Som en notis tror jag att UNHCRs budget ligger runt 60-70 miljarder.

8 kommentarer:

 1. Mitt förslag:

  Räkna med en miljon per asylant för att få dem att återvända hem frivilligt och detta inklusive betalningen till länderna som ska ta emot dem.

  Ge ALLA som sitter i asylprocessen detta erbjudande och förklara att alternativet är internering i inre Norrland.

  Sen säger vi upp tilläggsprotokollet till 1951 års flyktingkonvention, dvs slutar helt att ge asyl åt folk från tredje världen.

  Vi får då en kostnad på 250 miljarder för att bli av med de som har kommit 2014-2015 men kan sen helt stänga Migrationsverket och upphöra med alla andra kostnader relaterade till migration. Besparingen verkar vara minst 60 miljarder om året.

  En kanonaffär! Och ALLA asylanter lär glatt lämna frivilligt.

  Sen kan vi ge samma erbjudande till alla som har kommit de senaste 20 åren....

  Fast jag inser att det bara är våta drömmar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har du mot Norrland?
   Nej, alla ska till Södermalm, där bor ju många godhjärtade.

   Radera
  2. @elina,

   INGEN skulle stanna, så det spelar nog ingen roll var man lägger lägret om man skulle implementera min lösning.

   Men visst, för min del ser jag gärna att man packar både Södermalm och även alla utpräglade M kommuner fulla med asylanter. Den enda sanna glädjen är skadeglädjen!

   Fast i ärlighetens namn har norra Sverige länge uppvisat ett extremt stort stöd för sjuklövern, så de kan gott drabbas de med! De enda som det verkligen är synd om är väl skåningarna. Vettigt folk som har blivit överkörda av dårarna i resten av landet. Och nej, jag är inte skåning utan kommer tyvärr från vanvettets epicentrum, Stockholm.

   Radera
  3. @Utlandssvensk,

   Ett sådant förslag vore förödande om det blev verklighet. Åk på semester i Sverige ett tag och åk hem med en stor summa pengar. Hade spridit sig som löpeld och vi hade haft ännu fler lycksökare. Med tanke på hur många som inte uppvisar id-handling plus att de som gör det är många falska så hade folk åkt fram och tillbaka flera gånger om.

   Radera
  4. @ Anonym 15:05

   Du läste inte hela mitt förslag. Självklart måste repatrieringsbidragen kombineras med att man helt slutar att ge asyls samt även en normal och välfungerande passkontroll. Det vore verkligen inte svårt, få länder har så lätt bevakade gränser som Sverige.

   DET GÅR ATT GÖRA! Schweiz hade folkomröstning redan för mer än 10 år sen om att direktavvisa alla utan pass och det funkade hur bra som helst.

   Radera
  5. Ja, ösa båten gör man bäst när den är tät.

   Radera
 2. Angående långtidskostnader:
  2011, var det 1.8 miljoner personer i landet med "utländsk bakgrund", 7.6 miljoner med "Svensk bakgrund".
  "Ekonomiskt bistånd" utgick med 6.7 Mdkr för personer med "utländsk bakgrund", 4.6 Mdkr för de med "svensk".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nedan fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner för dem som ingen skatt betalar men som finansieras av oss skattebetalare.


   Kostnadsberäkningarna har ju stigit enormt sedan dessa beräkningar gjordes.

   https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

   Radera