måndag 8 februari 2016

Kommunpaniken del 2-Göteborg

Här kommer del 2 i inläggsserien om kommunpaniken.

I Göteborg kastade man fram förslag på 12 st platser där olika former av flyktingboenden skulle byggas. Protesterna lät inte vänta på sig och vissa politiker började vela.

GP som först rapporterade om planerna, kör sen en uthängning av de som kontaktat kommunen. Dessbättre har man tagit bort folks namn iaf. Det är en sak ni ska komma ihåg om ni klagar till kommunen, alla inkomna handlingar diarieförs och blir allmänna handlingar som AFA och journalister kan plocka ut och förfölja er. Så ser dessvärre verkligheten ut idag i Sverige. 

Det finns som alltid de som rycker ut till försvar för flyktingboendena. Anna Mannheimer har tydligen startat en facebookgrupp som är för flyktingboendena. Motivet är tydligen att "vi" är privilegierade och därmed föreligger att skyldighet att bidra ekonomiskt (genom sänkta värden på bostäderna) och riskmässigt med dessa boende bredvid våra barns skolor och dagis. Godhetsriddare likt AM tar sig som vanligt rätten att bestämma vad som är rätt och fel. Att folk slitit som hundar för att ha råd att köpa ett svindyrt hus i ett lugnt område är fel och dessa ska nu straffas. I god socialistisk anda skall alla ha det lika dåligt, man strävar efter att de som ligger högt skall tryckas nedåt. Precis som den svenska skolan fungerar (lite raljerande).

Som jag skrivit tidigare, letar ni hus se till så alla tomter omkring är bebyggda, köp inte hus vid allmänningar eller obebyggda tomter. Risken för kommunala äventyr där är stora och ni riskerar en stor ekonomisk smäll. Alla kommuner kommer tvingas ta emot flyktingar och sk rika gräddhyllor har inga lediga bostäder, alltså kommer panikartade paviljonger smällas upp. I avfolkningsbygder står det ofta tomma lokaler här och där, varför det troligen är mindre risk för oväntade överraskningar. Ett alternativ är såklart att köpa gård ute på landet och själv äga all mark någon kilometer i varje riktning. Eller så kan man köpa bostadsrätt på Södermalm i Stockholm, där lär det garanterat inte byggas några flyktingpaviljonger i grönområdena. Det är nämligen så att "ni" är de som skall ta ansvar och vara solidariska.

Åter till Göteborg, där det återstår att se hur politikerna agerar slutgiltigt i frågan.

3 kommentarer:

 1. Det verkar som om boendena är placerade där SD har allra minst stöd. Kanske man gjort det för att dessa områden verkar gilla massinvandringen mest och kommer att känna sig berikade på riktigt?
  Eller så är det kanske en kupp från SD som mycket riktigt kommer att få alla girbukarnas röster nu när främlingarna flockas i de egena kvarteren och skolorna. Kan inte låta bli att småle även om det drabbar mig också.

  SvaraRadera
 2. Riddarna bar rustning, godhets-riddarna behöver "bara" lära sig hur man förpackar kött i anslutning till sina godhetsinrättningar.


  Sheik Hilali said: "If you take out uncovered meat and place it outside on the street, or in the garden or in the park, or in the backyard without a cover, and the cats come and eat it ... whose fault is it, the cats or the uncovered meat?

  "The uncovered meat is the problem."
  http://www.theaustralian.com.au/news/nation/muslim-leader-blames-women-for-sex-attacks/story-e6frg6nf-1111112419114

  Fler behöver skyddsförpackning än man först skulle kunna tro
  http://www.abc.net.au/4corners/stories/2014/05/12/4000606.htm


  Ibland får katten en emergency när han badar

  manlig burkini i våra nystarts områden ?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3434708/Iraqi-migrant-raped-10-year-old-boy-swimming-pool-Vienna-told-police-sexual-emergency-hadn-t-sex-months.html

  SvaraRadera
 3. Det enda raka vore ju att placera dessa boenden i direkt anslutning till befintliga miljonprogramsområden. De nyanlända vill ju i allmänhet bo nära sina landsmän och släktingar. I Gbg finns t.ex. gott om mark att bygga på i anslutning till Gårdsten, Lövgärdet, Rannebergen.

  Vad som är lite förvånande är att politiker och andra proffstyckare inte tycks inse att invandrarna är människor med egen vilja, som kanske också har åsikter om var de vill bo. De invandrare jag kommit i kontakt med (har varit lärare i ett av Gbgs s.k. utanförskapsområden) säger sig stormtrivas i dessa områden, och vill absolut inte flytta därifrån. Det är där de har sin släkt, och släkten i vidare bemärkelse betyder enormt mycket mer för dem än för en etnisk svensk, och en omgivning där de i allmänhet känner sig trygga. Att samhället måste ta itu med kriminaliteten i dessa områden är en annan sak.

  Sådär. Nu har jag antagligen outat mig som rasistnazistfascist.

  SvaraRadera