söndag 14 februari 2016

Kinberg Batra knäckte SD-koden

Under fliken "Sverige analys" låter Göran Eriksson meddela att Kinberg Batra knäckte SD-koden.

"Analysen" handlar om att SD gått ned och M upp i senaste sifomätningen.

Halva landet har skrikit sig blå om den orealistiska migrationspolitiken som alliansen och mp kört i några år. Under denna tid har SD stadigt stigit, när nu M kovänt och lyssnar på sina fd väljare har alltså AKB "knäckt" en kod. Tillåt mig småle. 

Det man gjort är att tvingats anpassa sig till verkligenheten för att inte gå under som parti. Det listiga man gjorde var att som första borgerliga parti ta ledartröjan i u-svängen i migrationsfrågan.

Men ngn kod har man inte knäckt, det var ju knappast fermats gåta man löste, utan man öppnade helt enkelt ögonen och steg ur bubblan och lyssnade på alla som redan "knäckt koden". Trovärdigheten i ett parti som gör u-svängar är väl sådär. Vad säger att de inte blir migrationsextremister om några år igen? 

Sedan är det lite komiskt att SD återigen nått sitt tak, denna gång en sanning levererad av en södertörnstyp. Kanske får de rätt den här gången, vad vet jag. 

Reindfeldts framgångsrecept är att hon lyssnar på opinionen, vilken opinion Fredrik lyssnade på framgår inte.....
5 kommentarer:

 1. Nåväl vi får se om snacket fullföljs med skarpa förslag snabbt genomröstade i riksdagen.
  Det var väldigt vad opinionsmätningarna spretar! Det är ju tur att man kan välja vilka man vill använda när man gör sina politiska analyser. Till syvende och sist är det valresultatet som räknas och då är det ju intressant att se vilka opinionsinstitut som legat närmast resultaten i valen 2010 och 2014. Har alla kommit ur bubblan?
  Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Har sagt det förut.
  Behövs bara tre snyftreportage från MSM under samma vecka så kommer både socialdemokraterna och moderaterna att byta demagogi igen.
  Tills Löven eller Batra tar sig tid att tålmodígt förklara för en journalist att resurserna är begränsade och i första hand bör gå till de som arbetat ihop dem, förhåller jag mig skeptisk.

  SvaraRadera
 3. Batra är en mångkulturell människa och har bara bytt åsikt under galgen. Hon vill till köttgrytorna - inte rädda svenskarna.

  SvaraRadera
 4. Batra är en mångkulturell människa och har bara bytt åsikt under galgen. Hon vill till köttgrytorna - inte rädda svenskarna.

  SvaraRadera
 5. Sjuklövern har kört den mest extremaste politiken i hela världen och det krävdes verkligen kodknäckare för att förstå varför folket och politiker ej går i takt.

  Moderatstrategin är nu att kopiera SD för att ta så mycket väljare som möjligt. Detta kan lyckas. Men sedan kommer man blåsa väljarna rakt av och köra centerns invandringspolitik om alliansen får majoritet. Det här är en plan som de fyra är med på. M och KD ska fiska i grumliga vatten. Centern och FP ska plocka röster från vänstern (där mp och S nu nästan ses som rasister).

  Är helt övertygad att vi med moderaterna får centerns invandringspolitik, det är globalisternas mål.

  SvaraRadera