tisdag 9 februari 2016

Österrike annonserar hårdare tag gällande flyktingar

I höstas sattes som bekant Österrikes vilja och förmåga att ta emot migranter på spel. Först var det öppna armar, sedan lite gränskontroller och sen öppna gränser ett tag igen.

Förra året tog Österrike emot 90 000 migranter.  Som en notis kan vi konstatera att det är betydligt förre per capita än Sverige (som tog emot 160 000 men vi är aningen fler invånare).

Nu har dock verkligheten gjort sig påmind hos den socialdemokratiska ledaren Faymann. Man står i begrepp att uppföra ett stängsel mot Slovenien, vilken är den huvudsakliga rutten för migranter. Faymann har också sagt att alla flyktingar som kommer bör skickas tillbaka till Turkiet. Wien har sagt att man kan tänka sig att ta emot 37,500 flyktingar i år.

Österrikes inrikesminister  verkar också ha kommit på det klara med att många av de som kommer inte flyr för sina liv, utan flyttar i förhoppningen om ett bättre liv

Last month, Mikl-Leitner insisted that "what we are actually seeing has nothing to do with the search for safety but is to do with the search for the most economically attractive country. It cannot continue like this."

Den dominoeffekt som jag talat om flera gånger förut är nu i full sving. Länderna på Balkan kommer med säkerhet vidta kraftfulla åtgärder vid sina gränser för att inte få hela migrantströmmen sittande hos sig. Vilket till sist ger att Grekland får problemet i knät. Grekland har nyligen förklarat Turkiet för ett säkert land och kommer troligen börja avvisa migranter dit.

Snart hamnar vi kanske i det läget att migranter slutar drunkna på medelhavet för att inga ger sig ut på den riskfyllda resan, då de får åka med vändande färja tillbaka. Samma princip som Australien började tillämpa.

Den stora frågan är vilka åtgärder Europas transitländer hinner genomföra innan den stora vågen från Aleppo/till våren sätter igång.
.

Polizei im Umgang mit Flüchtlingen


2 kommentarer:

 1. Reinfeldt och hans antisvenska anhang är ju de egentligt skyldiga till alla drunknad migranter.

  SvaraRadera
 2. Österrikarna har, utöver problem med stort antal asylsökande, också haft stora problem med de enorma massorna av migranter som strömmar genom landet. Små byar, med några hundra innevånare, vid gränsen mot Slovenien har passerats av hundratusentals migranter på väg mot Tyskland och Sverige. Som ett resultat har köpen av självförsvarsvapen ökat och ligger på fyra gånger det normala för året. (Det är tillåtet att utan större prövning köpa en pistol om man endast ska ha den hemma).


  http://www.thelocal.at/20160113/boom-in-demand-for-weapons-in-vienna-and-styria

  Situationen i småbyarna illustrerade med hur enorma människomassor passerar en liten by:

  https://www.youtube.com/watch?v=Zfyi3TYFw94

  SvaraRadera