måndag 8 februari 2016

Lars Trägårdh "Förneka inte nationen"

Lars Trägårdh har jag citerat och lovordat tidigare här på bloggen. Lars beskriver på ett föredömligt sätt  det som många av oss ser men inte kan förklara på samma självklara sätt.

I hans senaste alster "Förneka inte nationen" går han i botten med MR kollektivets skattefinansierade haveri.
Som en liten sidonotis rörande vilka som tjänar på MR agitationen kan vi se alla dessa asyl/migrationsjurister som översvämmar twitter och media nuförtiden. De tjänar grova pengar på att MR >Medborgarskapet. Närmare bestämt en halv miljard i bidrag för offentligt biträde i asylprocesser.
Artikeln i Axess nedan

2 kommentarer:

 1. konceptuellt ....principnivå och policynivå
  https://www.youtube.com/watch?v=q6Ptcu_aQMw&feature=player_detailpage#t=217

  SvaraRadera
 2. Bra att diskussionen om positiv och negativ frihet kommer till heders, går igen på rättvisa. Frihet från tvång är inte samma sak som frihet för alla att få något, via någon annans makt, dvs att uppfylla friheten för alla att få gå i skola, måste man beskatta alla och omfördela, och för friheten att slippa bli rånad p stans, är man beredd att betala skatt, och omfördela, för att minska fattigdomen, i den egna domsagan, där skatterätten gäller, liksom man är beredd att betala skatt till polisen och domaren, att uprrätthålla ordningen, friheten, att slippa bli bestulen, i värsta fall på hela sin egendom eller friheten i det land man är född i.

  MR har gått över styr, och det handlar inte längre bara om rätten att inte bli diskriminerad, man har lagt över det hela på upplevelser eller känslor, rätten att inte behöva känna sig kränkt, och det där är ganska subjektivt, människor diskrimineras ju varje dag, alla former av urval, innebär ju att några egenskaper premieras framför andra, och exakt likvärdhet är så klart objektivt omöjligt, allt handlar om ett maktperspektiv, vem som har makten att avgöra rätt från fel.

  Några bra ord att jämföra "kränkningar" med, notera att andra länder kränker Sveriges territorium, för att visa makt eller missnöje, och kränkt, kommer av krank, man blir helt enkelt sjuk :-)

  Subs verb adj

  invektiv ord som används nedsättande i syfte att
  förlöjliga, förnedra eller förolämpa

  smädeord smäda
  smädelse smäda

  skällsord skälla utskälld

  utskällning skälla utskälld

  skymford skymfa skymflig
  skymfning skymfa skymflig

  okvädingsord

  okväda

  glåpord

  glåpa

  Förolämpning Förolämpa Förolämpad

  förbannelse förbanna förbannad

  tillmäle mäla anmäld

  pejorativ Pejorativ ät ord eller fraser som är nedsättande eller förringande och används för att uttryck negativa attityder till en företeelse eller person.

  Frågan är var gränsen går för att med sin rätt att säga vad man tycker om misshagligheter, dvs att utöva negativa värderingar om andra ring, tex en person, (som kan bli kränkt) eller om en grupp, tex: "Hederskulturfolk kränker kvinnor i allamänhet och sina döttrar i synnerhet" eller Afganer har förlegad kvinnosyn och alltför många en avvikande syn på "lek med barn"


  Kränkning Kränka kränkt X "kände sig" kränkt
  Y kränkte X, eftersom X kände detta.

  förnärmelse förnärma förnärmad X "kände sig" förnärmad

  förnärmelse över en åsamkad skada

  ilska Ilskna till ilsken

  sår såra sårad Vederbörande kände sig sårad

  göra illa

  stöt stöta stött

  utstötning Stöta ut utstött

  skada skada skadad

  harm
  harm (skada)


  grämelse gräma grämd
  Förklening Förklena Förklenanad
  förminskning förminska förminskad
  förnedring förnedra förnedrad
  förolämpning förolämpa förolämpad
  förringelse förringa förringad
  ringaktning ringakta ringaktad
  förödmjukelse förödmjuka förödmjukad

  Det är svårt med gränser, var de går, när man har olika utgångspunkter, vissa blir kränkt av ingenting, andra kan inte bli kränkta alls, endera för att de är kloka, känslomässigt stabila, eller bara för att man detta i sin makt, egenmakt, att ha en tröskel, (respekt), så att spelets regler håller sig till reglerna.
  S.W

  SvaraRadera