torsdag 10 december 2015

Gillar vi olika lite för mkt?

"Vi gillar olika" är en slogan man hör ibland, jag tror det var Aftonbladet som initierade den.

Frågan är om samhället i sin ambition att gill olika har gått helt över styr och nu gillar olika lite mer?

Exemplen på olika behandling av flyktingar/asylsökande och andra står som spön i backen nu.

Igår skrev jag om de horribla matkostnaderna på flyktingboendet i Trängslet.

Mehmet Kaplan stod idag i DN-TV och lovade att flyktingboenden inte behövde ha hissar med  nya regler som var på gång, han lovade även fler lättnader rörande byggreglerna, bl.a. rörande energianvändning och överklagan. Oklart om han menar att det inte ska gå att överklaga bygglov för asylboenden??

Jag vill även minnas att någon politiker sagt att reglerna om sjönära läge/strandskydd skall/bör uppluckras, men hittar inte det uttalandet nu.

Det vaskas fram bostäder och det talas om att flyktingar skall få gå före i bostadskön. Något det talats om i omgångar. Här skrev Cornu om det. Och oktober var det dags igen, och även nu i Örebro.

Flyktingars behov är alltså överordnade de som sedan tidigare är boende i Sverige. Stå i kö i 20 år för lgh, skit i det här kommer det nya frälset. Sunkig mat för någon tio på skolan eller äldreboendet, skit i det låt pengarna rulla i Trängslet. Det är väl knappast en slump att Bert Karlsson startat sin egen mattillverkning, pengar att tjäna.

Det är inte ens en fråga om likabehandling, utan en särbehandling.

Denna särbehandling ökar polariseringen i samhället, tvärtemot vad politikerna eftersträvar.


3 kommentarer:

 1. Only Nixon could go to China, sade man en gång.

  Det verkar som om endast Miljöpartiet kan göra Åkesson till statsminister. (Och förstås Centern, Socialdemokraterna, Centern, folk...liberalerna, Centern, V, Fi. Kanske också M.)

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Vad kan man säga om detta lands ansvariga politiker som inte renderar en vistelse i fängelse? Jag vill på allvar påstå att punkten för när väpnat motstånd är rättfärdigat närmar sig allt mer, även för småtråkiga typer som jag. Hur länge accepterar frivilligkårerna, polisen och försvaret att landets fortsatta existens alltmer sätts på spel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Särbehandlingen leder till hat mot 7 klöverpolitiker,de är diktaturens ojämlikhetens ofärdens hantlangare.

  SvaraRadera