tisdag 1 december 2015

Upprop från Psykologer ang migrationspolitik

I dagarna publiceras ett upprop mot regeringens förslag om ny migrationspolitik.

Innan vi går vidare kan jag konstatera att öven studenter får skriva under, verkar vara en ny trend.

Såhär beskrivs uppropet:

Många i psykologkåren reagerar kraftigt på regeringens uttalande om tillfälliga uppehållstillstånd för barnfamiljer och ensamkommande flyktingbarn, samt nekande till familjeåterförening. 

Psykologerna reagerar också på den totala frånvaron av vetenskaplig kompetens i förslaget, både när det gäller införandet av medicinsk åldersbestämning, inskränkning av barns asylrätt och de mycket allvarliga psykologiska konsekvenserna som förslaget bär med sig.
Fler än 1000 psykologer har skrivit under i en namninsamling mot regeringens politik.

Min fetstil ovan. Det är rätt komiskt att psykologer pratar om vetenskaplig kompetens. Själva tror de att drömtydare och bläckplumpar har ngn vetenskaplig signifikans. Iaf delar av psykologkåren som är sk Freudianer. Där saknas det helt vetenskaplig ansats.

Man skriver också att det kommer krävas stora resurser om förslagen genomförs. Hur menar man då, antingen ges väl ingen asyl och då kostar det inget för ingen är här eller så ges det asyl och då får psykologerna jobba och därmed kostar det skattemedel.

Man menar också att det strider mot barnkonventionen att inte ta hit alla som vill komma, vilket jag håller för osannolikt. De man väl ger asyl har man såklart ett ansvar för.

Det kanske är så att skon klämmer i egna plånboken? Det är väl rätt lönsamt att ta hit tusentals potentiella kunder.

http://www.psykologforbundet.se/Forbundet-tycker/Upprop-fran-psykologer-verksamma-i-Sverige-angaende-regeringens-nya-migrationspolitik


7 kommentarer:

 1. Bilden föreställer en herre med mustasch (mitten) som håller upp armarna, troligtvis en hårdrockare (eventuellt trummis då han håller i två pinnar).

  För övrigt håller jag med psykologerna om att man självklart ska ha familjeåterförening, hur kan någon vara så dum att denne lämnar familjen när den behöver en som mest.. skicka tillbaka omedelbums!

  SvaraRadera
 2. De skulle lika gärna kunna haft rubriken
  "90% av psykologförbundet tycker inte Regeringen kränker barns rättigheter"
  (lite att skruva på sanningen)
  Men endast 10% av medlemmarna har skrivit på, miljöpartister (i oposition)?

  SvaraRadera
 3. Stora delar av (den yngre) psykologkåren är svårt drabbade av extrem politisk korrekthet. FB har ett slutet psykologforum med 5000+ medlemmar och lägre i tak har jag aldrig upplevt någonstans på nätet. Det går knappt att andas någon som helst kritik mot invandringspolitik, feminism, HBTQ med flera heliga kor utan att få en rasande mobb efter sig och hot om uteslutning. Det är ur detta forum denna artikel härstammar. Men som i många grupper finns det en tyst majoritet som antingen är likgiltiga eller i opposition.

  /Opie, leg psykolog

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo har viss insikt i psykologvärlden och får höra om galningarna där.

   Radera
 4. Hej.

  Dylika cirkulär är mer en form av åsiktsregistrering och ett sätt att flytta maktbalansen internt: om du inte skriver på så står du ju automatiskt för det motsatta, eller hur?

  Modern psykologi arbetar allt tätare med neurologer. Neuro-psykologi/-psykiatri är på snabb frammarsch, inte sällan ihop med kognitiv teori och 'Theory of Mind'. Tidigare frälsarläror som Freudiansk (eller valfri annan) psykologi får man åka till Frankrike eller Hollywood för att hitta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där stämmer dessvärre inte. Neuropsykologerna är fortfarande i minoritet, även fast de lyckligtvis blir fler och fler. Psykologförbundet där man tvingas vara med är ett riktigt freudianskt batikhäxeställe.

   Radera
  2. Nej, du har fel. Den absoluta majoriteten, iaf bland psykologer inom psykiatri och närliggande verksamheter, är idag utbildade i kognitiv beteendeterapi alt tillämpad beteendeanalys. Neuropsykologerna är stadig växande men det beror ffa på den närmast epidemiska utvecklingen av ADHD och liknande besvär.

   /Opie

   Radera