måndag 7 december 2015

Hörde du tutan? Hesa Fredrik Crowd sourcing

Krisinformation.se gör ett test av testet. Dvs hörde ni Hesa Fredrik idag?

Gå in på länken nedan och fyll i formuläret, dock verkar systemet inte riktigt dimensionerat för det massiva gensvaret, men försök gärna igen. Om det inte funkar.

https://www.krisinformation.se/detta-gor-samhallet/vad-ar-en-kris/vma-sa-varnas-allmanheten/vma-test-crowdsourcing


5 kommentarer:

 1. En Teknisk Fråga passar kanske bra här? :)

  Har du tagit bort "senaste poster"? Brukar gå in från Cornus blogroll lat som jag är, och sen följa upp om jag missat någon gammal post. Nu hittar jag bara "äldre inlägg".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Jag har ändrat arkivet (som jag tror du menar, till en rulllist då den tog förfärligt lång plats). Har också utökat till 3 blogginlägg på framsidan för de som missat lite. Kan flytta upp arkivet (ute till höger) så det är lättare att hitta.

   Radera
  2. Tack, jo jag hittade till sist arkivet.

   Det första man blir blind på osv.. :)

   Radera
  3. Bra, jag har flyttat upp det nu så det ligger direkt till höger.

   Radera
 2. Det som inte dödar rostar8 december 2015 10:53

  Finns det intresse att gruppfinansiera ett SVT-program om smörjningens och rostlösningens fördelar (samt vad detta symboliserar i samhället i stort)

  En person (som jag tror representerar flera) smörjer aldrig verktyg därmed rostar de sönder. När rep skulle klippas av togs en avbitartång till hjälp. Denna var så rostig att halva muskelstyrkan krävdes för att öppna den. När repet skulle knipsas av behövde således halva styrkan gå till att pressa samman verktyget och resten till att klippa av själva repet. Med smörjt verktyg eller underhållen infrastruktur hade allt gått mycket lättare. Endast kraften att knipsa av repet hade behövts.

  Mer muskelkraft behövdes när insikt och ovilja till kunskap saknades.

  Det blir ett systerprogram till Lyxfällan. Underhåller du inte dina grejor så förtvinar eller bryts saker ned vilket försämrar förmågan. Sedan är frågan vilken förmåga som behövs, men det är ämnet för en helt annan programserie.

  SvaraRadera