fredag 4 december 2015

Wallström strikes again

Det har väl knappast undgått någon att Margot har varit i diplomatiskt blåsväder ett antal tillfällen under sin ministertid. Bl.a. har hon trampat i klaveret i Marocko, ett av få länder i MENA som vi bör samarbeta med. Hennes uttalande om Sharialagarna i Saudi var helt korrekta, ett medeltida skitsystem, hennes pudel sen om att det inte handlade om islam var bara djupt okunnig.

Nu är det då dags igen att ge sig på Israel med ogenomtänkta kommentarer. I en interpellationsdebatt om de terrordåd som sker dagligen i Israel, klämde hon ur sig följande:

"Och på samma sätt får inte responsen vara sån, och det ser ju jag i andra situationer, när responsen blir sådan att responsen blir utomrättsliga avrättningar eller där det blir oproportionerligt, så att de dödade på den sidan överstiger det ursprungliga dödsantalet flera gånger om, svarade utrikesminister Margot Wallström och tillade:"

Det är två mycket märkliga saker hon tar upp. Dels utomrättsliga avrättningar, lite oklart vad hon menar, men jag antar att det rör de terrorister som skjuts ihjäl innan eller i samband med sina terrorattacker.

En annan mycket märklig sak som inte uppmärksammats är frågan om antalet döda, urklipp nedan.

 "eller där det blir oproportionerligt, så att de dödade på den sidan överstiger det ursprungliga dödsantalet flera gånger om,"

Margot menar alltså att det bör vara någorlunda jämt antal döda hela tiden. Så om terrorister i Paris har ihjäl ett hundratal personer, bör man döda ungefär lika många på "andra sidan".

Eller omvänt om tjugo terrorister anfaller men bara lyckas döda ett offer, ska man sluta skjuta tillbaka när man fällt en av terroristerna? Mkt märkligt resonemang.


Regeringen vurm för Palestinafrågan är vida känd, men de får väl ändå hålla sig till någorlunda rimliga uttalanden. Valet av samarbetspartner är också rätt märkligt, ex polisario i Marocko. Som ett tillägg kan jag påpeka att en Fatah (Abbas parti och sossarnas systerparti) säkerhetsman som öppnade eld mot Israeler, hyllas av Abbas idag...


.

6 kommentarer:

 1. Hej.

  Maggan förnekar sig inte, likt en finne i pannan före en träff dyker hon upp om och om igen. Jag undrar om hon tror att krigföring är någon sorts lek med regler, eller ett spel med domare? Kan hon verkligen vara så blåst att hon tror att god vilja trumfar vapen?

  God vilja, liberala civiliserade demokratiska värderingar backas bäst upp av tunga vapen, ju fler megaton desto bättre. Fast jag hade gärna sett henne försöka prata tillrätta en mutaween.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon Wallström har nog träffat en smygmutaween som log förbindligt och sa Islam är fredens religion,men tänkte när vi är i majoritet skär vi halsen av dig.

   Radera
 2. Är detta verkligen S:s stora stjärna?
  Kanske fiskar in några antisemitröster i "tredje rikets stöursta staud", men verkar inte ha en aning om vad hon jobbar med. Bisarrt.

  SvaraRadera
 3. Utomrättsliga avrättningar är politikerspråk för statsorganiserade mord. Det började som en eufemism. Israel och USA är väl the usual suspects. Ryssland har väl också hållt på lite men mest på sin egen bakgård. Få andra vågar eftersom de riskerar sina egna liv i för hög grad. Vanligaste vapnet är en drönare. Mossad har klabbat lite med bomber i Iran.

  SvaraRadera
 4. Utomrättsliga avrättningar är politikerspråk för statsorganiserade mord. Det började som en eufemism. Israel och USA är väl the usual suspects. Ryssland har väl också hållt på lite men mest på sin egen bakgård. Få andra vågar eftersom de riskerar sina egna liv i för hög grad. Vanligaste vapnet är en drönare. Mossad har klabbat lite med bomber i Iran.

  SvaraRadera
 5. Mitt talarpris får hon i alla fall inte. Hur många gånger kan man säga "respons" i samma mening utan att ordet förlorar sin betydelse?

  "Proportionerligt" låter märkligt när det gäller att förhindra brott. Man behöver göra precis så mycket att brottet (eller fortsatt brott) stoppas.

  Det känns som ett mystisk karma-tänkande - att man skall få båda sidors lidande att väga lika. Hmm, det förklara kanske invandringspolitiken.

  SvaraRadera