tisdag 1 december 2015

Migrationsrätt för aktivister


Av en händelse såg jag att asylrättsjuristen Emma Persson ska hålla en kurs i migrationsrätt för aktivister på ABF.

"Lär dig utlänningslagen och internationell rätt utifrån ett rättighetsperspektiv"
Här skall alltså en kurs hållas för aktivister ur ett rättighetsperspektiv . Det är väl ingen avancerad gissning att man har en politisk agenda på kursinnehållet och kör den vanliga verklighetsfrånvända identitetspolitiska vinkeln på denna kurs. Jag bävar för den anstormning av mål i domstolarna när varenda aktivist nu efter 4 h politiskt färgad utbildning med juridiska förtecken, kommer försöka företräda alla de kan hitta. Men det kanske är syftet med tanke på Tweeten nedan?Emma Persson är socialist och aktivist. Hon jobbar på Thomas Bodströms byrå och tidigare med socialisten Borgström. Det finns väl en risk att, oavsett hur duktig jurist Emma är, deltagarna kommer tro de är kungar inom asylrätt och löpa amok. Det är lite som en turbovariant av de som gick JIK:en och sedan trodde sig behärska juridik.

Emma har gjort en del intressanta uttalanden på twitter. Föga förvånande finns det en besatthet av hudfärger.
advokatenigen2

advokatenvitamän


Det är väl dock bättre att aktivister går denna kurs och tillämpar demokratiska metoder isf de svartklädda stenkastarna och ockupanterna som visar sig emellanåt. Kanske något för aktivisten utklädd till drake i lägret "sorgenfri" i Malmö? 1 kommentar:

  1. Vi kan bara hoppas på att hennes aktivister kör järnet. I ett land som leds av dårar så är sammanbrott som vi vet, det enda de fattar.
    Fråga - Identitetspolitiska vinkel - är det ett PK-uttryck för kulturmarxistisk vinkel?

    SvaraRadera