fredag 11 december 2015

Våg av ensamkommande i USA?

I en artikel på SVT kan man läsa att det är en våg av ensamkommande till USA.

Under oktober och november har det kommit 10 558 barn (som man upptäckt).

I USA bor det 319 miljoner människor. Det kommer alltså ungefär 1 barn per 30 000 invånare under den perioden.

De barn som kommer är fattiga barn som flyr från Sydamerika.

Detta beskrivs alltså som en våg av SVT.

Hur ser det då ut i Sverige?

Under perioden 12/10-12/12 tog vi emot 17 733 ensamkommande vilket ger 1 ensamkommande per 535 invånare (räknat på 9,5 milj inv).

Under samma tidsperiod som i artikeln (2 månader okt-nov) tog vi alltså emot 56 ggr så många per capita. Det är fakta helt enkelt. Sen kan folk komma och kalla oss alarmister som påpekar att detta kan få konsekvenser för samhället.

Disk om vilka som är barn eller bluff kring detta går jag inte in på för det finns det inga siffror på, utan jag utgår från Migrationsverkets officiella statistik.

Nedan har jag lagt in det hela i en graf om ni är intresserade. Sista veckan har Migrationsverket endast veckostatistik, därav den utsmetade kurvan.

EnsamkommandeSlänger in grafen dag för dag på alla asylsökande också. De kraftiga dipparna är helger då det inte går lika många tåg (förmodar jag).

2 kommentarer:

  1. Det är färre tåg som går på helgen, men jag skulle tro att det dippar under helgen främst för att flyktingsmugglarna inte vill ta med folk på tågen då. Under helgen finns inte en massa pendlare att gömma sig bland. Jag pendlar själv över sundet under veckodagarna och på perrongerna innan avgång från Köpenhamn samlar sig migranterna i grupper på mellan 5-10 personer runt en person som verkar agera "guide". Guiderna ser alltid ut att vara av samma etnicitet som migranterna de guidar, i alla fall när det gäller Afghaner är det lätt att se. Han informerar de andra om vad som händer och hur de ska gå tillväga (alltid en han, precis som 95% av migranterna). Vad jag kan bedöma utifrån klädsel verkar "guiderna" vara etablerade i norden, det skulle också stämma med förfarandet efter att de hoppar på tåget. Då går guiden på med migranterna, men sätter sig själv i en annan del av tåget. Guiderna har förmodligen nordiska pass/uppehållstillstånd och kan därmed resa fritt med tågen och passera för vanliga pendlare. Migranterna verkar sedan få meddelande via guiden på sina smartphones (som alla verkar ha) när de passerat svenska gränsen. Vid första stopp i Sverige hoppar polisen på, frågar efter pass och id, vilket migranterna aldrig har, frågor om de vill ha asyl och hälsar dom sedan välkomna till Sverige. Sedan samlas migranterna ihop utanför tåget och leds bort för vidare transport till Migrationsverket. Guiderna leds aldrig av tåget vilket stärker min teori om att de kan resa fritt, men vill gömma sig bland pendlarna för att det inte ska bli uppenbart vad de sysslar med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren, intressant.

      Radera