fredag 11 december 2015

Sitt still i båten?

Det verkar uppenbart att den nya vinkeln från migrationsextremisterna nu är att allt är frid och fröjd. Virtanen skriver om att man fortfarande kan köpa lådvin utan problem, Wolodarski skriver att BNP har ökat fantastiska 50% på 20 år (ngt helt normalt i väst f.ö.) och att vi aldrig varit rikare (jag kommenterade den artikeln här).

Migrationsextremisternas utveckling har sett ut ungefär såhär:

1.  Öppna era hjärtan all diskussion är rasism
2.  Vissa utmaningar men disk om volymer är tabu, resurserna är oändliga
3.  Vi påverkas inte ett smack, du kan ju fortfarande köpa ditt rödvin (om du bor på Söder).
4. Visst, vi tar emot jättemånga MEN vi är superrikare än någonsin, detta är inget problem.

Man svartmålar också de som påpekar problemen som nu uppstår i samhället och kallar dem alarmister. Hån riktas mot de som talar om en samhällskollaps.

Man kan säga att de fortsätter i gammal god anda och ser bara på nuläget (i bästa fall), förmågan att tänka på 1-10 års sikt är obefintlig. De som varnar för samhällskollaps menar knappast att det skett just nu, utan varnar för vad som är på väg att hända. Rapporterna om offentlig verksamhet som går på knäna står bokstavligen som spön i backen. Senast var det nyheten om att mödravården havererat i Blekinge som Cornucopia skrev om.

En variant är de som anser att man går fiendens ärenden om man varnar för påfrestningar i samhället. Visst kan det vara så att en utrikes illa sinnad makt vill att ett samhälle skall känna sig svagt och i sönderfall, men det finns absolut ingen anledning att inte påpeka de missförhållanden som råder eller se framåt några år och förutspå vad som komma skall. Den utmärkta bloggen Reservofficer hade ett gästinlägg i den häraden, vissa bra poänger men att blunda för missförhållanden försvagar nationen ännu mer på sikt.

Alltså stå på er och fortsätt påtala missförhållanden utan att lyssna på hånet och misstänkliggörandet från Aftonbladet & DN, de kör bara med samma retorik som tidigare men har bytt "rasist" mot "alarmist". Men håll debatten saklig och välvårdad, ingen tjänar på att sjunka till pöbelnivå.


4 kommentarer:

 1. Hmm... Att skrämmas med ryssen i alla lägen låter inte trovärdigt.
  Så svart-vit är inte tillvaron.
  Att man måste få mycket information och sortera är nog rätt, men svaret blir inte alltid självklart.
  Om man plockar av sig sina färgade glasögon.

  SvaraRadera
 2. Kommer SD till makten utarmas landet ekonomiskt och i andra avseenden tror reserven från försvarsmakten,och nu då med de hyllade partierna i förarsätet,är allt fröjd och frid?

  SvaraRadera
 3. De har ju i mångt och mycket rätt att medelklassen i storstäderna inte är drabbad. Än. Ännu så länge är det fattiga, vissa vårdbehövande och folk i en del småorter som får ta smällen.

  När de som köper svenska bolåneobligationer noterade i svenska kronor drar öronen åt sig kan det bli annorlunda. Det gäller att distansera sig i tid från dumma vin- och pizzaexempel. Internet har gott minne.

  SvaraRadera
 4. " Men håll debatten saklig och välvårdad, ingen tjänar på att sjunka till pöbelnivå."

  Tja, jag har läst Avpixlat, Snaphanen och liknande i många år och min uppfattning är att mycket av materialet där håller betydligt högre klass än vad som är fallet med MSM. DN och SvD läste jag regelbundet för 20-30 år sen och dagens produkt är fullkomligt bedrövlig om man jämför med hur det då såg ut. Kvällstidningarna är självklart ännu värre och är i rättvisans och objektivitetens namn de sanna hatsiterna.

  Den mest renodlade pöbeln i Sverige återfinns för övrigt i huvudsak på vänsterkanten. Retoriken och språkbruket hos många av dessa självutnämnda godhetsapostlar ligger på direkt rännstensnivå och hos t.ex Avpixlat skulle de modereras bort.

  SvaraRadera