torsdag 17 december 2015

Luncha med Linus Bylund

Ingen har väl undgått dramat på Kreab. I korthet fick bossen Uvell foten av grundaren Peje av affärsmässiga skäl då flera kunder i panik lämnat Kreab då de är livrädda för SD-smitta. Tidigare hade Uvell träffat SD men nu twittrade han ut att han åt lunch med Bylund, sen var det adjöss.


Jag vet via kontakter att denna panik är i full sving inom vissa branscher. T.o.m HQ i USA i multinationella koncerner anlitar PR- rådgivare vid minsta misstanke om att det finns SD kopplingar hos ngn anställd. Nåväl....

Affären spinner vidare då man nu kan buda hem en lunch åt sig själv eller någon annan med nämnde Linus Bylund. Självklart haglar skämten om vilka som det borde köpas en lunch åt, kanske ett helt julbord?Som ett sidospår kan jag notera att Peje på Kreab låg bakom Borelius raketkampanj där hon gick från okänd inom M till minister (som varade ngn vecka). Säkert kontrollerades lunchsällskapen, men han glömde TV-licens, Jerseybolag och svartjobbare....4 kommentarer:

 1. Hej.

  Är det Bylund själv som lagt upp erbjudandet? En riktig pungspark till Kreab i så fall.

  Den som är utan synd må kasta första stenen, som snickarpojken sade. Å andra sidan verkar syndare aldrig vara utan stenar, och det är ju synd. Kasst är det i alla fall, Kreabs agerande, och tyvärr håller nog trenden i sig. Kanske det till slut resulterar i en grupp företag och organisationer nedlusade med politiskt korrekta nickedockor och goddagspiltar, och nystartade företag och andra grupper med vässade hjärnor, och en viss revanschlusta?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det lär vara Bylund själv.

   Radera
 2. Hm, det är nog mycket spel.

  Uvell skulle inte kvittrat ut att han andäktigt dinerat med Linus Bylund ut i etern, om det var känsligt. Dvs man har redan i toppen accepterat den nya ordningen, och inser efter DÖ-fiskot att det inte gör att regera utan SD. Pengar är pengar, och näringslivet ser affären främst, det var ingen skillnad mot Tyskland efter 1932, fullt med amerikanska bolag som gjorde finfina affärer.

  Det intressanta är mer själva lack-mus testet, att Uvell kände sig så säker att hon vågade testa, och testet blev då på ett sådant sätt att vissa kunder drog öronen åt sig, av affärsmässiga skäl.

  Det där är en normaliseringsprocess som pågår, för inte allt för länge sedan var det beröringsskräck av 7e graden, numera är ju SD är normaliserat tillstånd, dvs något som alla förhåller sig till, accepterar och förstår, i takt med att partiet vinner mark, och därmed får respekt, enligt naturlagen: makt ÄR rätt.

  Det handlar nog med att förståsigpåarna på Kreab måste jobba med med den psykologiska termen exponering, och hitta på metider för gradvis avstigmatisering, för allt annat vore inte likt näringslivet, man gör afförer med Nordkorea, Kina, Saudi ja alla möjliga underliga diktaturer, utan att blinka, en fråga om tillvänjning.

  Nu har ju SD blivit polare med ukip, och om inte SD hittar på nya dumheter med aktivism, utan börjar uppträda moget och utan drama-queen utfall, eller på annat sätt börjar spontanheila, tänker på den där obetalbart roliga kommunalpolitikerna som uttalde sig om kvinnors väsen, det var en riktig Bouvinare :-)

  Det handlar nog mer om att SD och Kreab måste fortsätta att träffas i garderoben, och lista ut ngn slags normaliseringskampanj, och kommer med all sannolikhet börja med att SD nästa år inleder ngn slags charmoffensiv och lägger om stil, från att vara bråkig uppstickare som vill slå hela världen med häpnad med ett järnrör, till att bli lite mer statsmannalika, för det kan ju faktiskt bli så att SD är Sveriges största parti redan nästa år enligt opinionen.

  Det är inte minst en språklig fråga, att hitta rätt uttryck för att beskriva fenomenet, det kommer gå att fortsätta ett litet tag, detta med nazism och rasism, (även om det är löjligt och mer är pliktskyldigt) men vid en viss punkt, vänder det, och slår tillbaka.
  man kan ju tillämpa samma diagnostik på både m, s och C i fråga om gammalt tänkande som inte riktigt är rätt ton idag.

  Det måste ju vara en och annan Riksdagsledamot som dinerat med ngn sverigedemokrat, så man får se tiden an. men visst säger det en del om Sverige, vilket ängsligt folk. Ingen vågade ta tjuren vid hornen, och då fick tjuren en helt egen arena. S.W

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att näringslivet i stort kommer accepter SD, sen kommer det fortsatt finnas de som helst inte har ngt samröre med dem, precis som V(pk) som är ett rött skynke för en del idag med sin smutsig historia.

   Radera