fredag 25 december 2015

IQ-spel/pussel för barn


Jag har tidigare lagt till en flik på bloggen där jag rekommenderar ett antal olika böcker.

Vi spelar väldigt mkt spel i familjen, allt från sällskapsspel till olika pussel och mer utmanande singleplayerspel. Det är dock lite svårt att hitta spel som både barn och vuxna tycker är roliga. Vilken småbarnsförälder har väl inte suttit och ruttnat med något totalt meningslöst spel. Nu kommer jag råda bot på detta!

Nu har ytterligare en flik tillkommit med bra barnspel/pussel som är lite stimulerande och utmanande för ungarna. Ni hittar sidorna längst upp på bloggen, eller klicka på länken om ni mot förmodan är mkt lata ;)

När jag får tid kommer jag lägga ut en lista med de bästa sällskapsspelen för barn i olika åldrar (som även vuxna tycker är roliga att spela). Samt en lista på de spel ni inte ska köpa. Vi har säkert 20-30 spel som är aptråkiga (för vuxna iaf).

5 kommentarer:

 1. Jag gav min 7-åring en Lego-robot i julklapp. Det kommer att ta många år innan han lär sig utnyttja alla möjligheter, men det ska böjas i tid...

  Han blev lite besviken när jag sa att den aldrig kan bli lika smart som Siri (som är ganska korkad, trots att hon enligt egen utsago hade VG på Turingtesten). Men han är eld och lågor och jublar åt varje litet framsteg vi gör tillsammans med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lego är grymt. Jag har massvis med lego från 70-80 tal som har plockats fram till ungarna. Såg Lego filmen förut och noterade att mitt gamla rymdlego nu benämns retrolego...haha

   Radera
  2. En Lego-robot är lite som 'Lego i kubik'. Man kan verkligen uppfinna saker, på riktigt. Den används av många grundskolelärare i fysik, kemi och teknik. Det finns hela klassuppsättningar med lärarhandledning att köpa.

   Radera
  3. Låter kanon, måste jag köpa till mig själv...eller barnen

   Radera
  4. Legom Mindstorm är ganska kul och lätt att programmera med medföljande mjukvara. Dock ganska dyr drygt 3000 pengar. Man förstår ju varför Volvo (240/740) såg ut som de gjorde då alla formgivare antagligen lekt med lego som yngre.

   Radera