torsdag 10 december 2015

Kaplan är obegriplig i DN

Kaplan har varit med i DN-TV

Lite om svamlet nedan (skrev lite om det tidigare idag rörande nya byggregler).

Reportern frågar om hur det känns att genomföra SD-liknande politik rörande migration.

Kaplan:

"Vi har olika ingångar i hur vi ser på världen. Världen brinner det pågår ett krig i vårt närområde. Det är människor som flyr en terrorsekt, det är människor som flyr en diktator. Och då har vi utifrån dom förutsättningar försökt möta upp det med ett antal åtgärder, och vi ser nu att dom åtgärderna inte har räckt, därför tar vi nu till ytterligare åtgärder. Jag var på ett regeringssammanträde i morse där vi inför id-kontroller och det är ytterligare ett sånt steg som efter situationen krävs av en regering att agera utifrån den beskrivning som våra expertmyndigheter ger. Och då agerar vi."

Hans inledning talar för att vi ska hjälpa de som flyr, men slutsatsen är att åtgärder tydligen är hindrande sådana. Snacka om förvirrat uttalande. Oklart vilket krig han avser med närområde också....

Det fortsätter dock. Kaplan fastslår att kriget i Irak & Syrien har get flyktingströmmen hit. Hmmm folk från Afghanistan som bott i läger i Iran är ju i majoritet. Hans "expertmyndighet" Migrationsverket har ju också själva sagt att det var Schengens yttre sammanbrott som eldade igång den stora folkvandringen.

Han tror inte heller att Mp:s migrationsextremism som de genomfört de senaste året i samråd med övriga partier, haft någon effekt på antalet som kommit hit. Helt fel om man ser på de intervjuer som gjorts med flyktingar. Sverige har en bevis pullfaktor pga den förda politiken. Senasst igår var det en Syrisk man på TV som stod och sa "first you say everyone come to Sweden, and we come here but no jobs no study no home".

Fortsatt svammel från Kaplan alltså. Jag antar att jag nu anses vara ett nättroll då jag undrar vad karln håller på med.
4 kommentarer:

 1. Haha! Närområde. Snubben är ju komiker! Är väl en sisådär 400mil till Syrien. Men det är klart, han menade kanske ett annat krig...

  SvaraRadera
 2. Han bor ju mestadels i Turkiet så det är inte så konstigt att han pratar om närområde. ;)

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Vad jag saknar när Meme:t Kaplan intervjuas är frågan om han inte upplever en konflikt mellan koranens diverse påbud som är tvärtemot Miljöpartiets värdegrund? Med följdfrågor om han anser att det står fel i koranen, om koranens ståndpunkter borde uppdateras till modernare värderingar, om man kan strunta i vissa av påbuden (och i så fall vilka och varför), om han tar avstånd från formuleringar som kräver att avfällingar måste dräpas av muslimer, med flera tänkbara antingen-eller frågor där han tvingas bekänna färg. Ungefär på samma sätt som Alf Svensson och andra öppet religiösa politiker avkrävts svar genom åren.

  Andra tänkbara frågor är hur han ser på sådant som taqqiya (osäker på stavningen), blasfemilagar, och religiösa regler i bostadsområden. Ja eller nej - Sveriges lag eller islam? Fast det kräver väl en journalist med ryggrad och det är säkert fel på alla sätt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taqiyya, är väl mest en shiitisk företeelse, för att dölja att man är shiit inför Sunniter. Det praktiserades även en del av morerna av uppenbar anledning. Vad jag förstått kan man inte ljuga fritt och hänvisa till Taqiyya, utan det är mer ett sätt att överleva, typ låtsas konvertera eller så. Men egentligen är det ointressant. Ljuger man så gör man, oavsett vad som står om det i ngn sagobok.

   Radera