onsdag 23 december 2015

Platsbanken-Högkonjunktur inom migrationsindustrin

Jag har alltid hållit ett öga på platsannonser för att se hur konjunkturen egentligen ser ut och vilka branscher som verkar gå bra.

Idag kikade jag på lite migrationsrelaterade ord på platsbanken. Föga förvånade är det en del jobb ute. Detta kommer säkert rapporteras som tillväxt och att jobb skapas, minns dock vem som betalar för detta via skattsedeln, eller våra barn om det lånefinansieras.

Vissa jobb överlappar säkert i sökningarna, men det är en indikation iaf.

4 kommentarer:

 1. Jo, det som inte hänger ihop är ju att det tidigare bara är vänsterpartiet eller VPK som velat föra en expansiv offentlig
  politik avseende statens uppdrag.

  Både vänster och höger har varje år sparbeting på alla statliga myndigheter att de ska effektivisera med 2 % och multiplicerar man
  0,98 med sig själv 10 ggr så blir det 0,8 = 2005

  tar man 20 år blir faktorn 0,65 (1995)

  och går vi tillbaka till 1985 så får vi faktorn 0,5

  dvs på 30 år har staten halverat anslaget, givet finansdepartementets krav på att statliga myndigheter ska effektiviseras årligen med 2 %, ett slags baklänges tillväxt mått, Hans Bergström skrev om detta har jag för mig i samband med ansvarskommittén.

  Nåväl, politiken har alltså varit mot expansiv politik för att tex klara av brister i sjukvården eller andra sektorer som är eftersatta, som tex lärartäthet, antal läkare per capita (som är mycket lågt i Sverige) eller tex kommunal förvaltning, tex tekniska kontor eller statsbyggnadskontor, för att hantera byggnation av bostäder.

  Dvs Sverige har, högsta skattetryckt till trots, effektiviserat och effektiviserat, och sedan lejt ut statliga verksamhet privat, och det är väl därför ingen motkraft finnes, när både s och m, av olika anledningar, kom på att man kan beskatta medborgarna upp över öronen, och sedan driva offentligt "förmynderi" via privata näringar, åt medborgaren, och det är väl har det knyter sig i magen.

  Endera handlar man upp saker för egen räkning, eller så får staten själv ta ansvaret för den verksamhet den själv vill ansvara för, men när en massa filurer med hala fingrar, handlar upp en massa saker, för lånta fjädrar eller andras pengar, så uppstår väldigt starka ekonomiska intressen, som vill bevara sin näring, för man skulle kunna fundera på hur mycket kosing som skulle gå till flyktingmottagande om det var frivilliga bidrag, det är nog här skon klämmer, både höger och vänster vill ta in skatt genom monopol på våld, och sedan dela ut, och nu delar de ut allmosor till hela världen, som sedan ska utföras av privata bolag, som inte står för någon egen kapitalrisk alls. S.W

  SvaraRadera
 2. I vissa sammanhang skulle man benämna detta för korruption, dvs privata medlemsklubbar (partier) utan krav på offentlig redovisning som är allierade med PR-byråer, som emellanåt är internationella eller inte är registrerade i Sverige, som inte behöver redovisa vem som betalar, som sedan driver politik, och delar ut miljarders miljarder åt privata näringsidkare, och kallar detta näringsliv.

  Riktigt näringsliv är ju företagande som tex tillverkar bilar, telefoner, kläder eller rent av driver hotell eller arbetar som frisör, det är när offentlig verksamhet drivs privat, NMG, som det blir geggigt, eftesom vinsterna förs ut ur landet med ränteswoppar, och bolagen är så förslaga att de inte drar sig för att anlita s-märkta kommunikationsdirektörer.
  Nu har vi fått en flyktingindustri, påhelad av Aftonbladet från vänster och DN från höger, och den har verkligen satt fart på hela Sverige, tillväxt, men den bekostas av skattemedel, och frågan är vad skattebetalarna går miste om, som staten annars skulle uträttat?
  fungerande skola, fungerande äldrevård (man sålde alla äldreboenden och ålderdomshem i början av 2000-talet, kanske stå för ngn riskandel/räntebidrag vid bostadsbyggande av hyresrätter, (vilket Sahlin avskaffade 2002), kanske underhåll av järnväg, kanske högre löner för sjuksystrar, kanske mer ersättning per student i högskolan,
  kanske att inte lägga ner hälften av Sveriges domstolar eller rent av att inte lägga ner försvaret (halvera anslaget)

  Man har sparat och gnetat på var enda krona, och nu finns det plötsligt 100-tals miljarder i beredskap, utöver vad kalaset redan kostat sedan 2002 då mp med flera införde nya systemet, utan limit för migrationsverket, och detta tål att fundera lite på, vad i hela friden det är som innebär att våra folkvalda trodde att de kunde sätta ett budgetområde utan gräns och dessutom göra reklam, att vi har råd genom att basunera ut detta i hela världen, kanske hade man sett pojken med guldbyxorna, eller så tänkte man inte alls, eller mer troligt, vänstern ser det som ett sätt att revoletera, nyhögern ser samma sak, och mittenpartierna såg nog mest chansen att att förverkliga ett utopia från 1968, näringslivet såg chansen till att få avkastning på kapital, och sossarna såg chansen att skapar arbetstillfällen ute i obygden, alla såg vinsten, inkl smugglare.

  Tin säger att man ska skilja på
  tillväxt totalt
  tillväxt per capita
  å ena sidan och
  standard/nivå/för staten
  standard/nivå/capita
  å den andra

  till detta tillkommer faktiskt
  statens själva kärna, dess förmåga
  att fungera, funktionen, om detta
  undergrävs, så ska man fundera lite
  på varför det inte fungerar så bra
  i Somalia, delar av latinamerika
  och faktiskt inte ens längre i Sydafrika,
  heller inte i Grekland, och definitivt inte
  i nordafrika eller mellanöstern, diktaturerna
  undantaget avs stabilitet.

  Det är när statens själva funktion att vara stat
  undergrävs, dels operativt, dels resursmässigt,
  dels förtoendemässigt, som det börjar glida lite.

  Om staten själv inte tror att den klarar uppdraget
  med säger att den gör det, och alla sedan märker
  att verkligheten är ngt annat än teorin, som det
  börjar glida mera.

  I USSR fanns ordspråket, om ni låtsas att ni ger oss lön,
  så låtsas vi arbeta.
  I DDR blev det så absurd att statliga ADN (Allgemeiner Deutscher Nachrichtendienst) fick meddela att denna nyhet är sann, eftersom det är bekräfat av BBC, som man insåg skojeriet, dvs att medborgarna insåg att de som skötte kommunikation själva insåg, att medborgarna insåg att de i allmänhet ljög,utom om de fall då BBC bekräftade något, och i en sådan situation, när alla vet alla alla ljuger, så upphör sas både verklighet och overklighet på samma gång, allt blir absurt.

  Tillämpat på oss blir det möjligt att förså Gorbatjov, Målet var förändring av staten, men ingen visste hur, medlet blev glasnost, (transparens), tex att syna fakta. S.W

  SvaraRadera
 3. Man gör en Adolf, vägrar att erkänna att man hade fel, attackerar alla som talar om läget och uppfinner en alternativ värld, och kör sedan så det ryker, tills allt spricker, och går sedan upp i rök, och efterlämnar ruinerna åt några som inte riktigt hängde med, att allt var en illusion, vilket i praktiken är vad man gjort med skattefinansierad välfärdsindustri für alle. Det kan ju precis vem som helst räkna ut, utan att vara nationalekonom, att det inte går ihop, och om det inte gjort detta under 20 år, utan tvärt om blivit allt tydligare att Svenskar flyr detta nya Sveriges förorter, så fortsätter man oblygt och säger, vi lovar, det kommer att bli bättre sedan, så småningom, det är rent bondfångeri, och alarmerande när våra politiker samtidigt talar om kritisk hållning, demokrati, självständigt tänkande, analysera, fakta/belägg och inte revisionism, om tex förnekelse av folkmord. Det är så att man baxnar, hur alla stått och heilat och sjungit med i paraden om Sveriges egenuppfunna magiska formel, som ingen annan uppfunnit. (men allt bygger ju på att det finns ett högt skatteuttag, som går att omfördela, steg för steg,

  I Sverige har olika kanter haft sin egen agenda, inte bara ekoomiskt, utan att bli ett namn, få uppmärksamhet, känna sig behövd, skaffa sig makt, eller bara cyniskt använda en stigmatisk fråga för krassa politiska syften, i första hand genom att systematiskt sopa undan fakta, och tala om vinster för samhället, utan att någon ställt frågan om detta kan beläggas, det är rent magiskt tänkande, allt annat ska röknas ut i parti och minut, allt ska beläggas, verifieras, men inte just denna lilla fråga, och det är socialpsykologiskt intressant, och djupt symboliskt, att inte ens vilja lyssna på någom som har en kritisk infallsvinkel, för tänka om ngt skulle kunna bli ännu bättre, om man kan trimma på några skavanker, eller ännu bättre, om det inte gick att falsifiera, så är det kassaskåssäkert, låt oss se vad de har att komma med, och så bemöter vi detta, med fakta/sanning, eftersom vi har rent mjöl i påsen och inget att dölja, nix, när etablissemanget uppträder så, då vet man att det inte kommer att sluta väl, det är då man ser heilandet mot avgrunden, och tänker, suck, har de inte ens läst bibeln, att peka på skärven hos andra och förtränga bjälken, (sila mygg och svälja kameler)

  Vägrat diskutera fakta, faktiskt vägra diskutera överhuvud taget, om det inte fanns en poäng med Reinfeldts uttryck "utanförskap" vad berodde det på, de där reservaten med nysvenskar, som inte känner sig hemma i Svenskans högtravande tal om jämlikhet, sedan fortsatte moderaterna och förvärrade något bissart hos s och mp, till något fullständigt galet.

  Ett slags kollektivt tankeförbud alternativ ångest / självskydd, att det samhälle vi lever i, bara är möjligt för en begränsad grupp, som ser gemensamma fördelar av att betala hög skatt för en hög grad av samhällsfunktionalitet, där stor omfördelning av resurser innebär väldigt lång brottslighet och hög personlig säkerhet, att gå säker.


  http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?Lookup=f%F6rsvarsmekanism

  https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsvarsmekanism

  Sinnets syfte med försvarsmekanismer är att skydda sig från ångest, sociala sanktioner eller för att ge en fristad från en situation som man för tillfället inte orkar med. Tino är ett praktexempel, inte fan ska en jävla överbegåvad kurd, tala om för oss att vi lever i en illusion, förneka, förringa, förtig, eller anklaga, ta bort allt som kan få bubblan av verklighetsförnekelse att spricka. S.W

  SvaraRadera
 4. Det är då Anne Ramberg ger ett humanitetspris till en korrupt arab, som tystat ner en Svensk FN-tjänsteman (Kompass) som avslöjat våldtäkter och sexuella övergrepp på barn i FNs regi. Man kan spy, sådan tur var han hovet fatta fällan, och drog sig undan av säkerhetsskäl. Men inga tidningar skriver ett jota om denne hjälte, som advokatsamfundet i akt och mening försökte förminska genom att ge en av mörklägga ett humanitetspris, man är ju allt mer sällan stolt som Svensk.

  Friska personer använder försvar som humor, sublimering och altruism En försvarsmekanism blir patologisk endast när dess ihållande användning leder till ett irrationellt beteende, så att den fysiska och / eller psykiska statusen hos individen/organisationen/staten påverkas negativt.

  Sekter som begår kollektivt självmord är klassiska, eller den patologiske Adolf, som la både Tyskland och Europa i ruiner.

  Klassiskt patologiskt är verklighetsförvrängning, vanföreställningar, förnekande, projektion, utagerande, anklagelse eller apati och defaitism. Det kan gå i olika faser, först entusiasm, förtrollning eller lycka, det ser bra ut, illusionen, sedan förundran, sedan en kort period av skepsis, sedan gradvis rationalisering, sedan förträngning av fakta, dvs medveten mörkläggning, sedan verklighetsflykt, och därefter kraftiga motreaktioner mot de som försöker påtala att ngt inte stämmer, man hittar på allt, och att anklaga SD för att vara nazister eller neofacister är bara löjligt. må hända finns det en och annan, men i allmänhet inte, det är vanligt folk, som inte hittat någon alternativ väg.

  det intressanta är alltså hur mycket det är i samhället som fungerar betydligt mycket sämre än på 80-talet, SJ är en klassiker eller köerna på akuten, det absurda faktum att härbärgera människor i avfolkningsbygder där det inte finns arbetstillfällen, och sedan skapa arbete genom att hysa in flyktingar, som Svenskar kan ta hand om, sköta och vårda, i vår egen välfärdsmodell. Suck människor radikaliseras hör, de får ju tomtar på loftet, och är inte ens hälften så radikala eller extrema hemma, för att inte tala om mellanöstern eller tex Libanon på 60 eller 70-talet. Att inte bygga hyresrätter i egentlig mening sedan 1994 och sedan ta emot 80 000 förra året, och 175 000 detta år, med tillhörande anhöriginvandring + alla som är här helt utan tillstånd innebär ju att vi bara 2014 och 2015 skulle behöva bygga tre nya städer i Norrköpings storlek (Sveriges 5e största stad) med allt som hör till, och den kostnaden, att bygga en helt ny stad, skulle man ju vilja räkna på, för en stad = kommun, som sas fungerar som en självförsörjande enhet, med skatter och näringsliv.

  Någon måste väl klara av att tänka på vad som händer om man inte bygger några nya städer, utan bara förtränger hela frågan, har inte våra politiker ett ansvar att förklara hur de tänker, innan de genomför något som garanterat kommer att gå åt helsefyr. Man borde kunna förklara om det är en permanent lösning med att låta människor bo på hotell/pension, och fundera lite på om inte detta blir permanent, eftersom ingen sedan hittat en väg för hur man finansierar bostäder, åt andra än de som redan har rimligt hög lön, och kan skuldsätta sig privat. S.W

  SvaraRadera