torsdag 17 december 2015

Hej vad det slår med Lena Mellin

Vi har alla noterat hur många plötsligt ändrat åsikt i samband med att Regeringen upptäckte att man inte kan leva i en alternativ verklighet baserad på tro hopp och önsketänkande.

Nedan följer Lena Mellins utveckling under några månader.

3/9 lät det såhär

Vi ska ta emot alla flyktingar, utreda om de har asylskäl och sedan fatta beslut om uppehållstillstånd. Det gör vi för att kunna se oss själva i spegeln.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21357848.ab


19/11 lät det såhär


Den inre säkerheten har, såvitt bekant, inte varit utsatt för utmaningar av den här storleken någon gång i modern tid. Liv och hälsa står på spel.

Allvarligare än så kan det knappast bli. Regeringen måste faktiskt göra något.


Slutligen kryper verkligheten närmare & närmare


16/12 låt det såhär notera rubriken.....


Socialdemokraternas kris är i huvudsak hemmalagad, de bär själva ansvaret för att mindre än en fjärdedel av väljarna i dag skulle lägga sin röst på S om det vore val just nu.

Att det står så illa till kan sammanfattas i ett enda ord, oklart. Det är ytterst oklart vad Socialdemokraterna vill och vart de strävar.


Min egen kommentar: eller så har opinionen svängt och man vill inte längre ha den soppa som S & Mp försöker koka?

9 kommentarer:

 1. Lena Melin representerar det som är fel med stora delar av gammelmedia. Man upprepar bara det som för stunden är det politiskt korrekta. Det finns en total avsaknad av djupare analys eller långsiktig problematisering. Man kan inte ens lita på att de rapporterar vad som faktiskt händer på ett objektivt sätt. Vad är deras funktion i samhället och varför ska jag tvingas finansiera dem?

  SvaraRadera
 2. Gammelmedia är fullständigt politiskt korrupt och den politiska diskursen är kulturmarxistisk. Jan Helin ny programdirektör hos OPARTISKA SvT. Tjohooooo!

  SvaraRadera
 3. respekt åt Lena, att vara opportunist är en sak, opinionsbildare en annan, väldigt lite av det som våra förståsigpåare skriver om i tidningen är endera sant, eller ens något som skribenten själv tycker, skribenten skriver det som husse vill och vad som skribenten tror leder till rätt opinion (agenda-sättning) Wolodarski är den som har det svårast för tillfället, uppdraget att driva en viss agenda, är svårt att få i hop med realiteter.

  Lena Melin är viktig, och modig. Fega är att tidigare skribenter från gaphalsvänstern som nu är knäpptysta, så det skrämmande är mer en slags tigande tystnad av flata fega agenda-sättare, som kapat och skrikit oss hit, och sedan när det gått åt skogen är de tysta, och mest förakt ska mp ha, knäpptyst. C är förvisso ute och cyklar, men fortsätter i vart fall att mumla om att vi ska fortsätta mot deras Utopia, eftersom hela världen kan bo i Sverige, bara vi sänker lönerna skatterna (och därmed skatteintäkterna) och låter marknaden ta hand om hur man bäst bygger en kåkstad med egen religiös åsiktsmilis draperad i svart byxpyamas.

  Nä, lena Melin och Co ska få en klapp på axeln, för att de har folkvett nog att acceptera sutuationen som den är, och skriva om det, vilket så klart påverkar opinionen inne i S, för det är där slaget om Sverige står, vilken falang som ska vinna, gråsossepragmatikerna som varit partiets själ och hjärta, eller estradörerna och kulturrelativisterna som alrig har och aldrig kommer att göra något konkret eller praktiskt i hela sitt liv, och lever på att peka finger åt de som vet vad en spade är och vet hur man gräver en grop, jämför sjuksystrar, lärare och poliser, statens kärntrupper, utöver då industri och byggnads. S.W

  SvaraRadera
 4. Här en serie av DN/IPSOS sept - januari
  med tre månaders släpande medelvärde
  för att ngt sudda bort tillfälligheter.

  Det är från sept som det vänder för m
  dvs när akb börjar flyga själv och när
  Annie Lööf sas mer tydligt försvunnit in
  i mammaledighet, och Björklund tagit kommando
  över partiet och stakat ut en intern ordning
  utan att vara så ängsliga, val vinner man om
  2,5 år, inte genom att titta i tidningen om vad
  Expressen och Aftonbladet alarmerar om.
  KD har hunnit landa med ny partiledare,
  och det tar minst ett år innan ett sådant litet
  parti med ny ledare kan sätta spår i opinionen.
  KD är ju inte partiet som kan nalla röster från vänster
  i synnerhet inte när S dallrar runt 25 % Så KD kan nästa bara
  plocka poäng hos moderaterna, som också normaliserat sig mot
  normalläge i högerboxen, och därmed ska man se m + kd som ett
  slags teamwork, som tillsammans sträckt ut högerfältet, utan att
  centern gått upp, varpå fp får lite andningsluft, så borgerligheten
  fattar det nya landskapet och kan nog bara ta det lugnt och se s
  förblöda, genom att det visar sig att S höger och vänsterfalang är svårharmonierad, med mp i boet

  notera att sept är medelvärdet av juli, aug, och sept,
  från hösten har alltså m börjat ett återtåg, ligger konstant.

  aug sep okt nov dec jan (extra-polerad :-)

  25,4 24,5 22,8 22,6 23,1 23,9 m ner vår, upp höstsol
  6,1 6,1 6,8 6,9 6,8 6,6 c svagt positivt
  5,6 5,9 6,1 6,4 6,4 6,6 L trägen vinner
  3,2 3,1 3,3 3,2 3,5 3,7 KD svårtmätt, rätt lut

  40,2 39,6 38,9 39,1 39,8 40,7 Sum, stabilt, trots SD

  14,8 15,1 16,2 16,5 16,7 16,8 C+L+K 2 % upp, teamwork


  16,2 16,8 17,4 17,2 17,9 18,5 SD har framtiden för sig
  6,7 6,8 6,9 6,9 6,2 5,7 mp har inte dito

  22,8 23,6 24,3 24,1 24,1 24,2 Sum balansen, ökar

  27,2 27,1 27,3 27,5 26,6 25,4 S Dire Straits
  6,6 6,5 6,6 6,8 7,0 7,4 V Logiskt
  33,8 33,6 33,9 34,3 33,7 32,8 Sum, episkt uselt

  40,4 40,4 40,8 41,2 39,9 38,5 s+v+mp kunde varit värre
  42,5 42,5 42,7 43,0 41,7 40,3 fi*sv*mp jämt med borgen

  alltså, det är magiskt stabilt, mot alla alarmisters känsla.

  2,1 2,1 1,9 1,8 1,8 1,8 Fi kroknar
  1,1 1,1 1,0 0,7 0,6 0,5 Övriga svårmätt
  3,2 3,2 2,9 2,5 2,4 2,3 Sum, tendens minska.

  S.W

  SvaraRadera
 5. Blocken med 3 månaders släp är således:

  40,2 39,6 38,9 39,1 39,8 40,7 Borgarna

  22,8 23,6 24,3 24,1 24,1 24,2 Balansen, SD + mp

  40,4 40,4 40,8 41,2 39,9 38,5 s+v+mp
  42,5 42,5 42,7 43,0 41,7 40,3 fi*sv*mp

  Trend IPSOS med släp. Borgerligheten är på rätt väg.
  (och har fördelen av att kunna rikta kraft på omprövning
  och att slippa ta ansvar. (perfekt timing att växla för m, kd.
  Samtidigt som det är perfekt för Fp att skruva om politiken
  med Björklund utan press på ny arvtagare. Centerpartiet är sas låsta
  vid den riktning de valt, och kan bara tjoa om att sänka skatter och löner för att i råd med fler skoputsare och städare.

  SD ökar och det är S och indirekt mp som tappar mark.
  Den stora synliga elefanten är flyktingar och osäkert
  läge, inrikes och utrikes, och att det inte finns några
  godsaker att erbjuda i julklapp.

  Vi har två klassiska block där mp har bekänt sig till det röda laget,
  och fått svåra identitetsproblem, som människor med olika bokstavsmässiga identitetsproblem plägar, ,en vet helt nenkelt inte om man är en pojke eller flicka, så har man prövat att var ett av könen, och kommit fram till att man är en hen eller en vederbörande, och då ska man inte välja sida.

  Vänsterpartiet är korkade om de inte skapar valsamverkan med Fi, Gudrun kommer sälja sin själ för att få stå i rampljuset en sista föreställning och säljer sig billigt, och så blir Sjöstedt av med halva hbtq-högern till FI, kan driva klassiska klassfrågor, och så kan Fi konkurrera med c och fp att driva Europas romernas rättigheter
  i Sverige, det vinner v och s på. S.W

  SvaraRadera
 6. Bollen är alltså rund, och fortsätter identitetsvänstern och den policyprofessionella värdegrundsvänstern att styra statsministern och VU, så kommer S fortsätta ner i dödsskuggans dal, som ett medvetet beslut, och ta förlusten 2018 som en strategisk vinst, genom att efterlämna sig ruinerade statsfinanser, eller så tar man tag i sig själv, och sätter ner foten. Förmodligen är det fullständigt villervalla inom S där ingen ännu vet riktigt, varför alla funderar på sitt eget skinn och kommande ränteutbetalningar och värde på bostadsrätten.

  I vart fall kommer flyktingsituationen fortsätta pressa på, för så länge inte bägaren runnit över, går saker att skyla, men nu har bägaren runnit över, och det fortsätter komma runt 4 000 personer per vecka. även om de får ner antalet till 1000 per vecka blir det 50 000 på ett år, och det finns inga resurser, och snart kommer våren med stigande strömmar, och alla som kommer hit får en god man och fullständiga rättigheter, och en fot in i EU, även om inte Sverige är målnation, så är det vägen in. Systemkollapsen har sas inte ens börjat, och om 2 år kommer det att vara katastrofläge. För det finns inte lärare, inte sjuksköterskor, inte läkare, inte bussar, inte bostäder, inte socialarbetare inte arbetsförmedlare, inte social-arbetare, och poliser som går på knäna, så många bruksorter kommer att få en ny samhällsordning, när den så kallade samhällsbärande medelklassen drar, och det sker under största möjliga tystnad.

  Kunde man inte föreställa sig vad som skulle ske 2010 - 2014 så ka man nog inte föreställa sig vad som väntar, och då har inte ens Grekland börjat tuta om en ny betalningsinställelse och nya lån, och Englands folkomröstning har inte ruskat om, och Turkiets väntande befolkning och flyktingar har inte släppts lös, valen i Tyskland och Frankrike 2017 väntar. Sedan tillkommer ju allt vi inte kan föreställa oss att vi inte kan föreställa oss, och det ser ju inte ut som att regeringen har så mycket godsaker att erbjuda, så det blir stålbad och brustna förväntningar, som försämrad ekonomi, genom räntor och högre skatt. Det enda som är rättvist är att de lånar för lekstugan, som ett slags tack hjälpen till Reinfeldt, för det är en perfekt undanflykt, att S visst tycker att det ska vara krona för krona, om det är stabila villkor, men med två områden satta i vild galopp utan minsta möjlighet till kostnadskontroll, eftersom Migrationsverket har en obegränsad kredit, utan budgettak, och detta är ett resultat som S ärvt, så är det bara att låna på och tacka för senast. Det intressanta är vilken budget som m ska lägga fram som valbudget, för den kommer nog inte SD att gilla, som har stora skaror besvikna sosseröster att beveka. S.W

  SvaraRadera
 7. noterade att det blir svårlästa siffror

  aug sep okt nov dec jan
  m 25,4 24,5 22,8 22,6 23,1 23,9
  C 6,1 6,1 6,8 6,9 6,8 6,6
  L 5,6 5,9 6,1 6,4 6,4 6,6
  K 3,2 3,1 3,3 3,2 3,5 3,7
  SUM 40,2 39,6 38,9 39,1 39,8 40,7

  C+L+K 14,8 15,1 16,2 16,5 16,7 16,8


  SD 16,2 16,8 17,4 17,2 17,9 18,5
  Mp 6,7 6,8 6,9 6,9 6,2 5,7
  SUM 22,8 23,6 24,3 24,1 24,1 24,2

  S 27,2 27,1 27,3 27,5 26,6 25,4
  V 6,6 6,5 6,6 6,8 7,0 7,4

  S+V 33,8 33,6 33,9 34,3 33,7 32,8

  S+V+mp 40,4 40,4 40,8 41,2 39,9 38,5
  FiSvmp 42,5 42,5 42,7 43,0 41,7 40,3


  Fi 2,1 2,1 1,9 1,8 1,8 1,8
  Ö 1,1 1,1 1,0 0,7 0,6 0,5
  SUM 3,2 3,2 2,9 2,5 2,4 2,3


  Storströmmar

  Borg 40,2 39,6 38,9 39,1 39,8 40,7
  C+L+K 14,8 15,1 16,2 16,5 16,7 16,8

  Balansen
  SD 16,2 16,8 17,4 17,2 17,9 18,5
  Mp 6,7 6,8 6,9 6,9 6,2 5,7
  Fi+Ö 3,2 3,2 2,9 2,5 2,4 2,3
  SUM 26,0 26,8 27,2 26,6 26,6 26,5  S+V 33,8 33,6 33,9 34,3 33,7 32,8
  S+V+mp 40,4 40,4 40,8 41,2 39,9 38,5
  FiSvmp 42,5 42,5 42,7 43,0 41,7 40,3

  Nu är ju detta endast DNs IPSOS mätningar, det som är intressant
  är när man lägger samma samtliga enskilda mätningar med tre månaders släp, och sedan jämför, och på något magiskt sätt så verkar det stabilt
  mellan blocken, även om det ser ut att vara en positiv trend för Det borgerliga blocket, negativ för S och mp, samt att SD kan sitta och le, det är som att sno godis från små barn, som inte har en enda aning om vad de ska göra, när ideal står mot real, och plånboken är tom, eller snarare, när plånboken är utlånad till välfärdsindustrin, som är ganska tacksamma för att staten står för hela ståhejet att samla in pengar. Som det ser ut nu ider dessutom regeringen av kompetensbrist, och handlar det inte bara om statsråden, utan även statssekreterare och polsakare, men även fast anställd kärnkompetenspersonal inom många myndigheter, för ingen kan trolla med knäna och alla är trötta på att Sveriges kommuner och landsting ska stå för kalaset och verkstaden, som några policyprofessionella gaphalsar förorsakar centralt i Stockholm, där de flesta inte ens är Stockholmare, utan någon slags exilmänniskor som har något att ge tillbaka till den bygd de lämnade inför flytten till Aftonblixten och DN-galan i Stockholm.
  Och om vinden vänder eller om jobbet är för svårt, så lämnar råttorna skeppet. Rimligtvis pågår omfattande interna manövrar inom S, men inget vart man ska,och ingen vet vilken sida som kommer att klä skott.
  Lövfen kan faktiskt inget göra, annat än att hålla tyst och låta inbördeskriget fortgå, det finns ingenstans att ta vägen, utom till en PR-byrå, och det är väl dit de rådiga tar sig redan nu för att övervintra 2018 - 2022.

  SvaraRadera
 8. Det är nu man vill sampla in alla skribenter de senaste åtta åren som skrivit:

  Sverige är ett rikt land
  Sveriges statsfinanser är urstarka
  Sverige tillhör ett världens rikaste länder (vi har högst skatter)
  Sverige har råd.
  man ska inte ställa grupper mot varandra
  man ska inte ställa utgiftsområden mot varandra

  och sedan sampla allt negativt som skrivits om Danmark och sedan vissa Centraleuropeiska länder med lite annan historia, som kanske varit med om 1a och 2a VK eller varit ockuperade av Lenin, Stalin, Chrusjtjov, Brezniev, Chernenko, (eller vad han hette) Andropov.

  Alltså alla som pekat finger åt andra, och driver nationalstaten och medborgarnas skatteplikt som sin egen privata välgörenhetsorganisation, (lite sim amerikanska miljardärer som arrangerar välfördsjippon och donerar pengar) och sedan låter den kommunala sektorn ta hand om verkstaden. Det ligger något storslaget, grandiost fullständigt galet verklighetsfrånvänt i det hela.

  Alltså att så länge jordens alla fattiga människor inte hade tillgång till internet, inte möjlighet att sätta sig i kredit hos en människosmugglare, inte fick automatiskt permanent uppehållstillstånd och en god man som sköter juridiken, så kunde vi betrakta världens fattigdom på distans, och hantera den genom vårt bistånd.

  Nu lyckades de fattiga hitta en väg att ta sig hit, och söka medlemskap i klubben, och få del av samma rättigheter som vi har, utan andra skyldigheter än att infinna sig i rättsalen om man gjort ngt dumt, och när människor gör detta, dvs ser till söka sig hit för att få ta del av vårt överflöd, så visade det sig att Sverige inte riktit hade råd. Men det har vi ju kunnat se länge, hur vissa utgiftsområden gröper ur andra, och att staten manipulerar ekonomin genom att inte möta kr / capita, utan kronor total, nä, Sverige blir inte rikare, Sverige får mindre resurser över för andra utgiftsområden, fler människor att ge rättigheter och ganska mycket större statliga åtaganden för socioekonomiskt svaga grupper, frågan är om världen blir mindre ojämlik? Det ligger i farans riktning att klyftorna i Sverige ökar samtidigt som skattekakan per capita minskar.
  och kanske är det när det när spiltan är tom som hästen bits. S.W


  SvaraRadera
 9. För många år sen så fattade jag att det finns många hundra miljoner människor i världen som har det tufft, svälter, och är utsatta för krig och förtryck och medeltida religioner. (När jag först började resa i U-länder, för 30 år sen...)
  Jag insåg samtidigt att ett litet land som Sverige inte kan ta hand om alla som har problem i världen, det måste finnas tydliga riktlinjer, kostnader, regler, gränser, osv.

  Svenska skattebetalare kan tyvärr inte betala alla sociala kostnader för xx (100k / 1000k / 10 mille ... ) personer under resten av deras liv, även om vi gärna vill hjälpa ....

  Enkelt att förstå om man är lite smart. Därför är jag mkt besviken på alla vanliga partiers uppförande sen ca 2013, speciellt på den sk Högern, och speciellt på media som tex DN och SVT... Aftonbladet behöver man inte nämna alls.

  Politikerna försöker tex dölja att dom vill lägga >60 miljarder?? per år på flyktingmottagning, men bråkar sen offentligt om 2 miljarder hit eller dit för försvaret.

  Hoppas SD får 60%.

  SvaraRadera