lördag 5 december 2015

Hyenor i Bernardino

Igår kunde man live på twitter och på nätet följa hur journalister på ngt vis kommit in i Bernardino terroristernas lägenhet. Det verkar som att hyresvärden/portvakten släppte in dem. På en tidig bild såg man dock att dörren var igenspikad, så ev bröts plomberingen bort.

Hursomhelst är det mkt märkligt att FBI eller ngn annan del av ordningsmakten inte hade vakter där. So. Tur var är ju terroristerna döda, men ev kopplingar till andra som fanns kvar kan ha blivit "nedsmutsade" och kommer aldrig hålla som bevis i en rättegång då man i USA har väldigt strikta krav på hur bevisen hanterats.

En skandal som kommer få en del huvuden att rulla kan man tänka sig.

Lite bilder nedan. Finns rörliga också där man ser hur de petar runt i grejorna. En annan aspekt är bilderna på foton och annat, tänkbart på arbetskollegor eller andra som inte alls har med terroristernas jihadism att göra.

http://www.nytimes.com/2015/12/05/us/landlord-lets-reporters-into-san-bernardino-suspects-apartment.html?_r=0

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Från min ena axel hör jag en viskning att det var synd att lägenheten inte försåtminerades... ty sådana känslor kommer lätt till ytan när den mest ansvarsbefriade och hänsynslösa yrkeskåren av dem alla gör som det passar.

  Tror dock att både hyresvärd och 'journos' har efterräkningar att vänta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. FBI had done their investigation and released the apartment back to the landlord. This was announced on CNN by FBI so no foul play here, the question should rather be reverted to why did the landlord decide to let the media in?

  SvaraRadera